23. okt
(Illustrasjonsfoto fra arkiv)
 
Tiltalen klar for rekordstort narkosalg
To fra Sør-Varanger er involvert i det som beskrives som den mest omfattende narkotikasaken i Finnmark noensinne. 13,7 kilo amfetamin skal være solgt på fire år.

Publisert: 14.sep.2016 13:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:08

Mellom 2011 og 2015 skal tre personer fra Alta og to fra Sør-Varanger ha samarbeidet for å distribuere nesten 14 kilo amfetamin, ifølge tiltalen fra Nord-Troms tingrett. I tillegg skal de samme personene ha håndtert rundt 17 kilo hasj.

Det har aldri vært noen større narkosaker i Finnmark, så lenge statsadvokat Torstein Lindquister kjenner til.

Salg og pengetransport

Av de tre mennene fra Alta, er to opprinnelig fra Litauen. Tiltalen peker ut én av de to fra Litauen som hovedmann. Flere av de andre involverte skal ha kjøpt narkotikaen hos ham og distribuert den, mens noen sto for pengetransport etter salget.

En mann fra Sør-Varanger skal ha vært involvert i selve narkosalget. Han skal ifølge tiltalen ha solgt minst 6,8 kilo amfetamin i Øst-Finnmark, inkludert hjemkommunen. Han skal ha erkjent forholdene han er tiltalt for, ifølge Finnmarken.

En kvinne fra Sør-Varanger skal ha transportert 100 000 kroner av pengene som var inntjent på narkosalget over grensa til Russland. Politiet mistenker at pengene skulle til Litauen, der narkotikaen også kan ha kommet fra.

Narkotikaregnskap

Mens politiet har beslaglagt hasjen i tiltalen, er det ikke beslaglagt noe amfetamin, og det er den alvorligste delen av tiltalen. Ifølge Finnmarken baserer politiet seg der på vitneforklaringer og et slags narkotikaregnskap.

- Om vi får bevist det kvantumet som står i tiltalen, blir det nok en betydelig fengselsstraff på de involverte, sier Lindquister til SVA. Han går ikke ut med hva de vil be om når saken kommer til retten, men de tiltalte risikerer flere år i fengsel ifølge straffeloven.

Finnmarken skrev først om saken mandag.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no