18. nov
Foto: Knut-Sverre Horn/NRK
 
Tiltalte for Vadsø-drapet kan ikke straffes, aktor ber om tvungen behandling
Aktor i saken mot mannen som drepte Håvard Pedersen (18) i Vadsø, ber om at tiltalte dømmes til tvungent psykisk helsevern siden han var utilregnelig.

NTB
Publisert: 12.des.2018 18:07
Oppdatert: 12.des.2018 18:07

Tiltalte, en 20 år gammel pakistaner med midlertidig opphold i Norge, var psykotisk da drapet på Håvard Pedersen (18) ble begått. Statsadvokat Lars Fause la derfor, som varslet på forhånd, ned påstand om at mannen dømmes til overføring til tvungent psykisk helsevern, da han avsluttet sin prosedyre onsdag.

Håvard Pedersen var på jobb på Coop Byggmix i Vadsø da han uten forvarsel ble angrepet med kniv i sommer. Han døde i løpet av ett til to minutter. Tiltalte ble pågrepet kort tid etter da han kastet seg i sjøen utenfor Vadsøya i et forsøk på å komme seg unna politiet.

Under straffesaken som har gått for Øst-Finnmark tingrett denne uka, kom det fram at de rettspsykiatrisk sakkyndige mener 20-åringen var psykotisk på gjerningstidspunktet, og at han derfor er strafferettslig utilregnelig.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no