8. des
SKÅNING: Timbuktu, alias Jason Michael Bosak Diakité, kommer sammen med bandet Damn.
 
Timbuktu i Fjellhallen
Spiller for skoleelevene i grunnskolen og fra videregående.

Publisert: 16.apr.2016 17:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:03

Det er neste uke at den svenske rapperen drar i gang show fra scenen i Fjellhallen. Han kommer sammen med bandet Damn! som del av en turné i regi av «Den kulturelle skolesekken».

Rap på skånsk

Timbuktu har dratt i land mange priser for sine låter. For fem år siden fikk han også Nordisk Råds språkpris.

Han rapper på skånsk, og alle som har hørt radio de siste åra har garantert hørt låta «Det löser sig», gjerne flere ganger.

Timbuktu er både komponist og låtskriver og har samarbeidet med mange andre artister, både i Sverige og Norge, for eksempel har han laget sin egen versjon av Mikael Wiehes «Flickan og kråkan», og han når langt ut over rap/hiphop-miljøet.

I turnéplanen i Finnmark står Timbuktu omtalt som politisk rapper med inspirasjon fra amerikansk blues, musikk fra Vest-Afrika, Jamaica og folkemusikk.

Trynefaktor

Ei lita uke etter at Timbuktu har vært i Kirkenes, leverer Den kulturelle skolesekken en workshop for elevene på videregående. Det handler om identitet, å være annerledes og finne sin plass i verden. «Trynet ditt» heter prosjektet som er todelt. elevene får se et utvalg kunstverk fra svært ulike land, fra Sør-Afrika, Mexico, Iran, Finland og Norge blant annet. Etterpå skal elevene selv jobbe i grupper, med foto og iscenesettelse. Hvem er de? Hva identifiserer de seg med?

- «Trynet ditt» er vårt forsøk på å utvide horisonten, og øke toleransen for det som er annerledes. Prosjektet handler om tilhørighet så vel som utenforskap, heter det i omtalen av prosjektet.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no