10. des
 
To av Pasvik-villhundene tatt
Én ble tatt av jeger, og én av reinpolitiet. Nå har politiet trukket tilbake vanlige folks jakttillatelse.

Publisert: 30.jan.2014 14:08
Oppdatert: 23.okt.2017 10:36

To av en flokk på fire ville løshunder som har vandret rundt i Pasvik er avlivet. Den andre ble tatt onsdag denne uka av reinpolitiet, mens den første ble skutt av en jeger for to uker siden.
Reinpolitiet brukte samme lokkelyder som revejegere i sin jakt på løshundene.
- De brukte en fløyte som imiterte en skadet hare. Etter en liten stund kom de tre løshundene i full fart ut av skogen. Reinpolitiet fikk skutt den ene av dem, før de andre to sprang tilbake til skogen, forteller Hans Møllebakken, stasjonssjef ved politistasjonen i Kirkenes.

Trakk jakttillatelse

Da pasvikdølene begynte å melde fra om villhunder før jul, ga politiet en del jegere tillatelse til å jakte på hundene. Nå har de trukket tillatelsen tilbake.
- Vi var litt frisinnet og ga tillatelse da vi ble spurt av jegere tidligere. Men vi har nå bestemt at det er politiet som skal gjøre det, sier Møllebakken.

Ønsker observasjoner

Møllebakken påpeker at de ikke kan drive aktiv jakt på hundene. Men politiet håper fremdeles å kunne avlive de siste ville dyrene.
- Om det er noen som observerer hundene, ønsker vi at de så fort som mulig tar kontakt med politiet, sier stasjonssjefen.
Tidligere har politiet uttalt seg om at løshundene kan spre sykdommer til andre dyr og hunder. Og selv om hundene er veldig folkesky, har de kunnet blitt truende om man overrasker dem.
Hundene skal ha kommet over fra Russland nå som det er islagte elver.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no