22. nov
JAKT: I dag åpnes det for lisensjakt på brunbjørn. (Arkivfoto: Alexander Kopatz/Bioforsk).
 
To bjørner kan felles
Det er åpnet for lisensjakt på bjørn fra i dag torsdag. Det er snakk om to bjørner som kan felles. En av dem i Troms.

Publisert: 21.aug.2014 16:45
Oppdatert: 23.okt.2017 10:42

Jakten er åpen fra 21. august fram til 15. oktober. To bjørner kan bli felt, og dette er færre en tidligere år.

Mye mat

– Det er færre enn de to siste årene i hvert fall. I fjor hadde vi en kvote på fire bjørner, forteller seksjonsleder for fisk og vilt, Geir Østereng hos Fylkesmannen.

Han forteller at det har vært svært meldt inn lite observasjoner av bjørn i år, og at dette antakelig skyldes at mattilgangen i marka har vært god i år.

– Det samme så vi i fjor, og da var det et veldig godt bærår, forteller han. Flere bønder i Finnmark har vært plaget med at bjørnen har forsynt seg av sauer, men i følge Østereng er det ikke påvist skader på sau i området de siste to årene.

Forebyggende

Rovviltnemnda anbefalte en fellekvote på seks bjørner i Troms og Finnmark, men direktoratet gikk for to. Begge disse kan felles i Finnmark, dersom det ikke tas en i Troms i mellomtiden.

Det er som kjent ingen ordinære jakttider for bjørn. Derfor åpnes det for lisensjakt for å unngå konflikter med for eksempel rein og sau, eller såkalt skademotivert felling, som det heter.

For å kunne delta på jakta, må du ha betalt jegeravgift og bestått storviltprøve for jaktåret 2014-2015. Du må også løse bjørnelisens og ha grunneiers tillatelse. Jeger må også stille med godkjent ettersøkshund for storvilt.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no