18. okt
LEGENDER: Seigmen kom tilbake med et brak. Norges største band på nittitallet spiller i høst i Kirkenes 20 år etter forrige besøk. (Foto: Silke Jochum)
 
To kjempesigneringer til Grenseløs
Stian Labahå gleder seg veldig til årets utgave av Grenseløsfestivalen. Lørdagen får publikum Postgirobygget, Aurora og ikke minst Seigmen. - Det blir helt kanon, sier han.

Publisert: 06.mar.2017 19:30
Oppdatert: 23.okt.2017 11:16

Legender

- Denne lørdagen kommer til å bli helt fantastisk. Vi har fått bekreftet at Seigmen kommer, og de skal avslutte hele festivalen på lørdag. Jeg virkelig digger Seigmen, sier Stian Labahå.

Bandet hadde sin storhetstid på nittitallet, men våren 2015 slapp Seigmen sitt første studioalbum etter 18 års pause, og utrolig nok med stor suksess. I 1995 debuterte albumet «Metropolis» på VG-listas førsteplass, i 1997 gjorde de det samme med «Radiowaves» og i 2015 gjentok de faktisk bragden med albumet «Enola». I kjølvannet av utgivelsen ble det nok en gang tydelig at Seigmen ikke er et band man forholder seg likegyldig til, heter det i presseskrivet til bandet.

Mediene vurderte «Enola» til alt fra 1 (Natt & Dag) til 6 (Gaffa) på terningen. Absolutt alle terningens sider ble tatt i bruk for å oppsummere medienes dom.

Klassiker

I kjølvannet av utgivelsen spilte Seigmen utvalgte festivaler og en rekke klubbkonserter, blant annet Tons of Rock og tre utsolgte hus på Sentrum scene. Bandet har holdt aktiviteten oppe i ettertid, og har også deltatt på Tribute-boksen til Raga Rockers, «Sannhet på boks».

Seigmens historie handler først og fremst om 90-tallet. I 1994 ga Sony Music ut EPen «Hjernen er Alene» som overasket alle med sin mørke og intense tolkning av deLillos klassiker. Kun to måneder senere markerte albumet «total» et kunstnerisk høydepunkt i Seigmens karriere, det innledet en periode der bandet fullstendig dominerte norsk rock. Populariteten kulminerte de neste to årene med albumet «Metropolis» etterfulgt av «Radiowaves» i 1997, før det hele endte like brått som det startet med bandets oppløsning i 1999.

Malmklang

Seigmen turnerte med Radiowaves og spilte en legendarisk konsert på Malmklang i Kirkenes i 1997. Undertegnede var en av et svært lite publikum som hadde møtt opp, men bandet ga jernet litt ekstra for fansen som stilte. Det kokte foran scenen og i ettertid laget bandet låten «Malmklang», som endte opp på samleplata «Monument» som ble utgitt i 1999.

Gitarist i Seigmen, Marius Roth Christensen, er også operatenor og har fast jobb i Den norske opera. Det var kanskje en av grunnene til at Seigmen var det første rockebandet som ble invitert til å spille i den nye operaen i Oslo, to konserter som ble skamrost av pressen og utgitt på DVD.

Idyll og allsang

- Jeg ser virkelig fram til dette, Postgirobygget er også bekreftet, og er et band som virkelig kommer til å lage allsangstemning i hallen. Jeg tror ikke folk er klar over hvor mange hit-er de har, det er ikke bare Idyll, ler Stian Labahå. Bandet ble startet i 1994 som en ren happening til ei studentuke, men tilfeldigheter, gode hjemmesnekra låter, energiske konserter og en voksende fanskare gjorde at bandet i 1996 hadde platekontrakt, solgte 200 000 eksemplarer av debutalbumet Melis og lå på VG-lista i 70 sammenhengende uker.

Postgirobygget med Arne Hurlen (vokal og gitar), Per Sarin Madsen (trommer), Nicolai Hauan (bass), øyvind Kolset (tangenter) og Nls Petter Time (gitar) hadde 20-årsjubileum i 2016, har gitt ut ni album, solgt rundt 600 000 plater og holdt over 1000 konserter. Nå er de klare for Grenseløsfestivalen.

Før jul ble det klart at Aurora også skal spille lørdag under Grenseløsfestivalen, hun er en av Norges kanskje mest spennende artister for tiden, og et kupp for den lokale festivalen.

- Det skal godt gjøres å toppe Karpe Diem i fjor, men jeg har store håp for årets festival, sier Labahå.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no