18. okt
(Arkivfoto)
 
Tortursaken utsatt på ubestemt tid
– Saken trenger ytterligere etterforskning, sier politimester Ellen Katrine Hætta. Den tiltalte mannen forblir i varetekt.

Publisert: 09.feb.2015 15:51
Oppdatert: 23.okt.2017 10:47

Rettssaken mot mannen og kvinnen som står tiltalt for å ha torturert en annen mann natt til 2. november ifjor, skulle opprinnelig gått idag, tirsdag 10. februar. Nå er saken utsatt.

– Ytterligere etterforskningsskritt må til, forteller politimester Ellen Katrine Hætta i Øst-Finnmark politidistrikt.

Politimesteren kan ikke fortelle hva slags skritt det er snakk om, eller hvor lang tid det tar. Det er heller ikke satt noen ny dato for rettssaken i skrivende stund.
Politiadvokat Jens Bernhard Herstad, aktor i saken, var ikke tilgjengelig mandag siden han er på ferie. Den tiltalte mannens forsvarer i saken, Sidsel Katralen, har ingen kommentar til utsettelsen.

Fortsatt fengslet

Den tiltalte mannen har sittet i varetekt siden han ble arrestert for hendelsen i november, siden politiet mener det er fare for gjentakelse. Så langt har det vært to fengslingsmøter for å forlenge varetekten til rettssaken starter, og den nåværende varetekten går ut idag, tirsdag. Politimester Hætta forteller at de vil fremstille mannen for videre varetektsfengsling.

– Mannen har samtykket til kontorforretning. Vi regner med at det settes i stand i løpet av tirsdagen, sier hun.

Kontorforretning vil si at den tiltalte eller forsvarer ikke trenger å møte opp på fengslingsmøte for å avgjøre om mannen fortsatt skal være i varetekt. En dommer bestemmer det alene etter å ha gjennomgått saksdokumentene.
Kvinnen som står tiltalt i saken er ikke i fengsel, men har besøksforbud til voldsofferet.

To og en halv time

Mannen og kvinnen står tiltalt for å ha banket opp, torturert og truet en jevnaldrende mann på Hesseng. Ifølge tiltalen drev de på i en periode på to og en halv time før offeret ble reddet ut av en venn. Han endte på akutten med skader over hele kroppen, deriblant bruddskader i begge armene og en av føttene, og sår i ansiktet.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no