8. des
POLITIADVOKAT: Jens Bernhard Herstad. (Arkivfoto)
 
Tortursiktet i varetekt til april
Mannen som er siktet for å ha banket og torturert en jevnaldrende, er varetektsfengslet i inntil åtte uker til. Aktor vet ikke når etterforskningen er ferdig.

Publisert: 11.feb.2015 15:06
Oppdatert: 23.okt.2017 10:47

Tirsdag holdt Øst-Finnmark tingrett møte for å bestemme den tredje forlengelsen av varetektsfengslingen i tortursaken fra november.

Denne gangen gjelder varetektsfengslingen i inntil åtte uker til. Om rettssaken ikke blir avgjort før den tid, kan han holdes i varetektsfengsel til 7. april. På det tidspunktet har det gått fem måneder siden mannen ble arrestert.

Retten fant at ingen ting hadde forandret seg siden forrige fengslingsmøte, når det gjelder grunnlaget for å holde den tiltalte fengslet. Mannen som står siktet i saken er varetektsfengslet fordi politiet frykter at den tiltalte vil begå nye straffbare handlinger.

Usikker tidsbruk

Politiadvokat Jens Bernhard Herstad er aktor i saken. Han vil ikke si noe om hva det er de etterforsker.

- Vi har ting vi skal innhente, og etterforsker saken videre. Det er det jeg kan si, slår han fast.

Herstad vet ikke hvor lang tid de vil bruke på etterforskningen, og han vet heller ikke når rettssaken kommer opp.

- Det kan ta litt tid, sier han.

Trusler i fengsel

De tidligere gangene har det vært snakk om ny prøving om videre varetektsfengsel innen fire uker. Denne gangen holder kjennelsen i åtte uker. Retten er såpass sikker på saken at de mener det ikke vil ha noen betydning å ha et nytt møte etter fire uker.

- Retten har ved denne vurdering lagt vekt på sakens alvorlige karakter og at siktede ved domfellelse vil måtte påregne en lengre fengselsstraff, står det i rettspapirene. Det legges til at mannen selv har forklart seg i retten.

Retten påpeker også at mannen har fremsatt trusler og begått skadeverk i fengselet siden forrige fengslingsmøte 29. desember.

Tortursaken

Det var natt til 2. november at en mann i 20-årene ble torturert, banket og truet over to og en halv time på Hesseng. Han endte på sykehuset med sår på flere deler av kroppen, og flere bruddskader. En mann og en kvinne ble arrestert og siktet for gjerningen.

Egentlig skulle saken kommet opp 10. februar. Men saken ble utsatt fordi det trengtes mer etterforskning, ifølge politiet.

Den siktede kvinnen ble først ikke varetektsfengslet fordi det manglet fengselsplass. Politiet har heller ikke ansett fengsling som nødvendig for henne i ettertid, men hun har besøksforbud fra offeret i saken.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no