23. okt
ROCKER: Kai Somby hentet fram rockeren i seg og for publikum var det uventet trøkk i kammermusikerne Ingrid Marie Willassen, Nikolay Girunyan og Agnieszka Orlowska.
 
Traff med både hjerte og rockefot
Kai Somby i nytt selskap, med ny og gammel musikk ga publikum i Kirkenes en stor konsertopplevelse.

Publisert: 02.okt.2017 13:46
Oppdatert: 23.okt.2017 11:25

Kai Somby, mest kjent som heavyjoiker fra bandet Intrigue, men også som en musiker som vil gjøre flere ting. I bandet Ája skapte han helt nye stemninger sammen med Harald Devold. På mørketidsturne med Mari Boine fikk vi igjen se nye sider av Somby.

Husbassist

Nå har han turnert Finnmark sammen med den klassiske kvartett Ensemble Noor, trommeslager Joakim Nordin og bassist Joakim Kristiansen. Fredag ble Terminal B innviet som konsertlokale med de nevnte musikere. Men ikke helt. Værgudene spilte ikke på lag med bandet. Istedenfor fly ble det bil i tåka og bassist Kristiansen ble sittende igjen i Tromsø.
– Men vi har jo vår egen bassist, ler Franziska Kraiczy i Pikene på broen og dermed var Kjetil Nicolaisen hyret inn som vikar. Stappfullt hus av forventningsfullt publikum i godt humør gjorde inntrykk på musikerne som var litt stressa over å ha kommet til Kirkenes en halvtime før konserten skulle begynne. De skulle både rigge opp, ha lydprøve og lære Nicolaisen låtene.

– Er han med oss ennå?

Da Somby åpnet konserten med «Vem kan segla» på svensk og samisk og fortsatte med musikk fra tida med Harald Devold i Ája var det ingen som brydde seg om at konserten var litt forsinket.
– Jeg tror han er med oss ennå, sa Kai Somby om avdøde Devold.
– Det skjer stadig et eller annet når vi snakker om han eller holder på med hans musikk, og det skulle ikke forundre meg om han hadde en finger med i spillet med dette været også, ler Somby.
«Når åndene kaller» var det siste stykket de to jobbet med før Devold døde, og ble sterkt fremført i ny drakt. Vi fikk høre Sombys tolkning av sin store helt fra barndommen, Ronnie James Dio og «Temple of The King», Nils Aslak Valkeapää sin egen joik, «Orbina», «Emerald» av Thin Lizzy og Deep Purple-klassikeren «Soldier of Fortune» og et kraftfullt ekstranummer før det hele var over.

– Han berører folk

– Jeg er helt skjelven, forteller Marianne Wahlberg på første rad etter konserten.
– Det var stemningsfullt, tøft og morsomt. Han har jo en helt fantastisk stemme, er god å fortelle historier, rett og slett bare dritgod, sier hun.
– Jeg har ikke sett Intrigue, bare sett han sammen med Mari Boine i kirka for noen år siden. Da gråt jeg da de gjorde «Orbina», det er noe helt spesielt med den, og jeg måtte virkelig slite i dag. Kunne ikke begynne å sippe på første rad, ler hun,
– Dette var over all forventning, han berører virkelig folk, og det tror jeg vi alle sammen kjente i dag, sier Wahlberg fornøyd.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no