22. nov
KONKURS: Onsdag ble det åpnet konkurs av Trattoria Grande på Handelsparken.
 
Trattoria Grande slått konkurs
Etter flere utsettelser måtte den populære pizzarestauranten i handelsparken onsdag stenge dørene etter krav på noen titusen kroner.

Publisert: 13.sep.2017 17:10
Oppdatert: 23.okt.2017 11:25

Restauranten,som har servert italiensk-inspirert mat, har vært et tilskudd til byens mange spisesteder. Nå er dørene stengt etter at restauranten onsdag ble slått konkurs.

- Selv om vi har jobbet med kjærlighet og lidenskap, så er det ikke alltid nok. Dessverre så har helseproblemer ført til at vi blir tvunget til å legge ned Grande, skriver restauranten i en uttalelse på sin Facebook-side.

Dørene ble stengt onsdag ettermiddag etter at konkursen var et faktum. Ingen representanter møtte opp i retten da kjennelsen ble avsagt onsdag. Og selv om ankefristen er satt til en måned, velger ledelsen bak restauranten å legge ned driften.

Mangelfull betaling

Advokat Hans Arne Nysæter fra Advokatfirmaet Hegg & Co AS er oppnevnt som bostyrer. Han opplyser at det var Skatt Nord begjærte konkursen. Bakgrunnen for at restauranten har måttet slå ned gitteret, er ifølge advokaten et resultat av manglende innbetaling av avgifter.

Totalt er kravet fra myndighetene var – 48.425 kroner i skyldig merverdiavgift, inkludert renter. Men denne gangen hadde retten mistet tålmodigheten.

Prosessen videre vil ifølge Nysæter nå være å fordele og sikre verdier, avslutte leieforhold og andre formelle oppgaver knyttet til saksbehandlingen.

SVA har forsøkt å få en kommentar fra daglig leder ved Trattoria Grande uten å lykkes. Selskapet har også tidligere det siste året blitt begjært konkurs av Skatt Nord, men da til slutt klart å gjøre opp for seg etter flere utsettelser.

Ingen interessenter

Bostyrer Nysæter forteller imidlertid at siden konkursåpningen fant sted i dag, har det på nåværende tidspunkt ikke vært noen interessenter på banen.

- Konkursen ble åpnet ti over to i dag, så jeg har nettopp begynt å se på saken. Men dersom noen er interessert i restauranten eller å ta over varelageret, så bes dem ta direkte kontakt med meg, sier han.

Trattoria Grande ble etablert på Handelsparken i 2015, etter at den italienske nisjen ble populær i Varangerbotn i 2012. Suksessen i Varangerbotn gjorde at restaurantkjeden utvidet til Tana, og deretter i Kirkenes.

Nå kan det imidlertid være slutt for restauranten i Kirkenes dersom ingen interessenter melder interesse for driften.

Den første restauranten i Trattoria-kjeden, Capri i Varangerbotn, var midlertidig stengt i fjor. det skyldtes at innehaver Deniz Bardakci gikk konkurs med sitt enkeltpersonforetak. Denne restauranten ble startet opp igjen som AS av søsteren Ayse Bardakci, som også har drevet Kirkenes-filialen.

De to eier hver sin andel i Trattoria Grande sammen med broren Muzaffer Bardakci, som var daglig leder i selskapet da konkursen ble åpnet.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no