23. okt
KONKURRANSE: Cate-Elin Mathisen Haga sammen med Kjartan på en konkurranse i sommer (Begge foto: privat).
 
Tredjeplass i konkurranse med 4300 firbeinte
Cate-Elin Mathisen Haga oppnådde med sin langhårete Dachs, Kjartan, en tredjeplass blant 4300 hunder i en stor hundeutstilling i Gøteborg sist helg. - Once-in-a-life-time, sier hun.

Publisert: 16.jan.2017 12:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:13

Hundeutstillingen «Mydog» er det største hundearrangementet i Norden. Kjartan er avlet opp i Sverige og heter egentlig Ørnbergets Vivaldi, men kalles for Kjartan. Hunden er av typen drivende, søk og sporhunder. Han er 18 måneder gammel. I tillegg har Cate og ektemann Jørn Haga to til av disse standard langhåret Dachs-hundene.

Kjartan har deltatt på flere utstillinger i Norden og oppnådd gode plasseringer. Den er sporpremiert, som var en betingelse for å få et skjønnhetssertifikat på denne store og kjente hundeutstillingen.

Tredje beste hund

Cate forteller at dommerne valgte ut ti raser av hundre som skulle konkurrere mot hverande i gruppefinalen. I sin gruppe ble han best, og dermed gikk han videre til finale der Kjartan konkurrerte mot de ti beste hundene av alle typer hunder. I finalen kom Kjartan på tredjeplass av samtlige, en plassering langt over forventningene til hundemor Cate. Dermed er Kjartan også kvalifisert til den største utstillingen i verden neste år, i Cruft i England.

- På bakgrunn av tidligere konkurranser, visste jeg at Kjartan var god og hadde et håp at den skulle gå til topps i juniorklassen. Men at den skulle nå så langt, hadde jeg ikke drømt om, sier hun stolt.

- Jeg valgte jeg å la oppretter få vise hunden fram. Det syntes jeg var prisverdig siden den viste seg å ha så sterke kvaliteter.

Gir livskvalitet

Livet med hund er for Cate og ektemannen en hobby og livsstil. I tillegg har de flere hunder av typen Flatcoated Retriever. Også disse har oppnådd gode plasseringer i konkurranser på landsbasis. Ekteparet har for mange år siden flyttet til Jakobsnes der de kombinerer trening og friluftsliv sammen med hundene som trenes opp i jakt og spor.

- Livet med hund gir livskvalitet og mening i hverdagen. Vi er mye ute hele året, enten med sykkel, spark eller på ski. En kan nok si at hundene våre er i god bevegelse langt utover det som er vanlig. Og siden de også står seg skjønnsmessig, har vi valgt å stille de ut i konkurranser, forteller hun.

Hobbyen sørger for at ekteparet er på farten hele året, spesielt om sommeren, og deltar i konkurransen arrangert i de skandivaviske landene.

- Det blir endel reising med bobilen, men det er morsomt, og så får vi treffe venner og bekjeente i hele Norden.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no