8. des
TA I MOT: Kristina Hamre, Matilda Mikkola og Hanna Moseid oppfordrer bedrifter og andre som trenger arbeidskraft om å ta kontakt med OD-komitéen.
 
Trenger du arbeidskraft en dag?
Operasjon Dagsverk leter etter jobber til ungdom 30. oktober.

Publisert: 21.okt.2014 12:00
Oppdatert: 23.okt.2017 10:44

Nå er det cirka en uke igjen til årets Operasjon Dagsverk, og komitéen oppfordrer folk til å ta i mot arbeidsvillig ungdom som vil gjøre noe for andre.

Motiverte

– Det trenger ikke bare være bedrifter. Også enkeltpersoner som trenger hjelp til rydding og annet småarbeid kan ta kontakt, sier jobbansvarlig Matilda Mikkola.

Mandag var det Internasjonal dag på Kirkenes skole, der elevene på ungdomstrinnet fikk et innblikk i Operasjon Dagsverk, og hva årets aksjon skal gå til.

– Vi har blant annet sett filmer, og hatt rollespill om urettferdighet, forteller Hanna Moseid som er ansvarlig for Internasjonal dag. Hun tror at mange av elevene fikk øynene opp. Hun kan samtidig melde om supermotiverte åttendeklassinger.

– Samtlige i åttende har sagt at de vil jobbe på OD-dagen, forteller hun.

Utdanning

ODs egne tall forteller at mindre enn én tiendedel av jenter i Malawi fullfører grunnskolen, og at fire av fem etiopiske kvinner er analfabeter.

Pengene fra årets aksjon skal blant annet gå til å jobbe med familier og lokalsamfunn slik at skole blir prioritert og gi støtte til skolemateriell til de fattigste for å nevne noe.

Det skal også startes ungdomsklubber hvor ungdom kan diskutere utfordringer og løsninger, gis opplæring i likestilling og rettigheter, samt bevisstgjøre lokalsamfunnet i rettigheter for å forebygge vold og overgrep.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no