13. des
MOTVERGE: Tiltalte satte seg kraftig til motverge mot to politibetjenter da han skulle anholdes. (Illustrasjonsfoto)
 
Truet med spiker og sloss med politiet
25-åring fikk 60 timers samfunnsstraff etter trusler i fylla på utested og vold mot politiet.

Publisert: 21.jan.2017 16:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:14

Tiltalte møtte ikke i retten, men hadde i politiavhør erkjent de faktiske forhold og erkjent straffeskyld. Det ble ført seks vitner i saken, og tiltalte ble dømt for to av de fire forholdene han var tiltalt for.

Trusler

I fjor vår var han på et utested i Kirkenes og oppførte seg truende mot en kvinne. Han skal ha sagt at han hadde «lyst å være fysisk» og gjorde stikkbevegelser mot henne med en 12 centimeter lang spiker. Han ble bedt om å forlate stedet, og gjorde det, men en ansatt på utestedet ringte politiet og anmeldte det som hadde skjedd.

Basketak

Da politiet fant mannen, satte han seg kraftig til motverge, han bet, sparket og rev i de to politibetjentene samtidig som han hadde spikeren i handa. Mannen måtte legges i bakken og det oppstod et kraftig basketak for å få han til å slippe spikeren og få håndjern på. Retten fant det bevist at han gjorde dette for å unnslippe pågripelse.

Frafalt

Han var også tiltalt for et tilfelle av vold, skader og tyveri i en leilighet en uke senere, men dette frafalt da anmelder hadde gjengjeldt slag og fikinger, og det ikke ble bevist at tyveriet var gjort av tiltalte. Flere av forholdene i den nevnte episoden var uklare. Tiltalte har sagt til politiet at han ikke husker noe av det som skjedde, sannsynligvis fordi han var svært beruset.

Rehabilitering

Tiltalte er tidligere straffet for vold og trusler, og retten fant det skjerpende at han ikke har lært av tidligere straffereaksjoner. Han har også vært fornærmet part i en alvorlig voldssak. Psykologispesialist Lilly-Anne Rebe Lykken forklarte i retten at tiltalte fra sin ungdomstid har slitt med narkotikaproblem og at den sistnevnte voldssaken hadde vært svært belastende for han. Han er nå inne i en rehabiliteringsprosess, og hun anbefalte ikke at han skulle sone i fengsel. Dette tok retten hensyn til.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no