9. des
BØLGEHØYDE: På den nye tjenesten til Barentswatch kan man se om det er trygt å ferdes med båt langs kysten, for eksempel fra Kirkenes til Vardø. (Skjermdump: barentswatch.no)
 
Tryggere til sjøs med bølgevarsel
Kystverket og Barentswatch har gått sammen om å lage et nettsted som viser bølgevarsel for norskekysten.

Publisert: 27.sep.2016 21:33
Oppdatert: 23.okt.2017 11:09

Tidligere har et bølge- og strømvarsel vært tilgjengelig på Kystverket og Yr sine nettsider. Nå har tjenesten blitt oppgradert og hele finnmarkskysten vises gjennom en interaktiv kartløsning hos BarentsWatch. Flere nye områder er også lagt til: Rolvsøy, Lopphavet, Vågsfjordbassenget, Vestfjorden, Folda, Trondheimsleia og Jomfruland. Andre utsatte områder inkluderer Hustadvika, Breisundet, Stad, Sletta og Boknafjorden.

BarentsWatch har benyttet oppdatert teknologi som gjør at informasjonen kan presenteres, tilrettelegges og distribueres mer fleksibelt. Etter hvert vil informasjonen kunne vises direkte på kartplottere ombord på båtene og på mobile applikasjoner for publikum.

Tjenesten fungerer slik at du kan sjekke bølgehøyde for områder eller strekninger der du har tenkt å dra. Dermed kan du være bedre forberedt til en ferd på havet. Til skjermdumpen ble strekningen Kirkenes-Vardø lagt inn som strekning, og man kan se at bølgehøyden mandag morgen var ganske ubetydelig.

Kystvarslene er en videreforedling av havvarslene som lages av Meteorologisk institutt og amerikanske National Weather Service. Oppdateringer skjer fire ganger i døgnet, og det er Uni Research Polytec som leverer data til denne varslingstjenesten.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no