9. des
GODT: - Pepperkakene og seigmennene var gode, forteller Alexander og Isak fra Sandnes barnehage.
 
Turistby jevnet med bordplata
Årets pepperkakeby hadde turisme som bakteppe og onsdag ble blant annet felles norsk-russisk grensestasjon og Sollia knust, - og spist av ivrige rivere.

Publisert: 08.jan.2014 14:12
Oppdatert: 23.okt.2017 10:35

Og mens spente unger ventet på at alle var kommet på plass, var det mange som hadde problemer med å holde fingrene vekk fra de søte byggverkene som siden starten av desember har ruvet flott på biblioteket i Kirkenes.

Se bildegalleri til høyre.

Pang!

Alle barna samler seg rundt sine respektive byggverk. Noen med et stramt grep rundt hammeren. Riktig utstyrt for å gjøre flotte byggverk om til spiselige søtsaker. Med ett starter nedtellingen og etter ti sekunder ljomer det med hammersmell gjennom hele lokalet, og det tar ikke lang tid før «opprydningsarbeidet» kommer i gang.
– God pepperkake og gode seigmenn, er dommen fra Alexander fra Sandnes barnehage. Celine, Eva Biret og Tor Emil fra Villaveien barnehage, hamrer løs og spiser pepperkaker til den store gullmedaljen.
– Veldig godt, og artig å bruke hammer, enes de.

Premier

Underveis ble det også loddtrekning med premier, samt polonesedans. Bassengkort og kinobilletter var noe deltakerne kunne stikke av med. Gjennom måneden har det også stått en julegryte fra Frelsesarmeen på biblioteket, og en fornøyd Karstein Kristiansen kunne konstatere at det kom inn rundt dobbelt så mye som i fjor.
– Vi fikk inn 1 442 kroner som går til å hjelpe barn i Murmansk, forteller han.

Kjendis

Pepperkakebyen har vært godt besøkt, og de som ikke har visst om den har blitt veldig positivt overrasket og imponert av det de har sett. Den har til og med blitt «kjendis» på andre siden av kloden.
– Vi hadde til og med tre australske turister på besøk, som spurte pent om å få bilder av byen, seg selv og oss som jobber her. De hadde sett byen via webkamera på kommunens nettsider, og de benyttet anledningen til å ta den i nærmere øyesyn da de var her i romjula, forteller Gry Aaker. Turistene hadde booket turen for et år siden, og da det nærmet seg hadde de fulgt med kommunens nettsider, og dermed fått øye på pepperkakebyen.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no