8. des
TRANSITTMOTTAK: Fjellhallen blir sannsynligvis brukt som transittmottak for syriske flyktninger.
 
Turisten kan brukes
Rica eiendom, som eier Turisthotellet, sier de står klare til å hjelpe i en krisesituasjon.

Publisert: 13.sep.2015 11:24
Oppdatert: 23.okt.2017 10:55

Mandag bestemmer formannskapet seg for å bruke Fjellhallen som transittmottak for syriske flyktninger.

Dette vil ramme mange brukere av Fjellhallen; Kirkenes skole, Kirkenes IFs håndballgruppe, Kirkenes atletklubb, Kirkenes turnforening og Kirkenes badmintonklubb. Alle brukerne fikk mail av daglig leder Audun Andersen i Barentshallene før helgen og sa at Fjellhallen på ubestemt tid framover vil være transittmottak for syriske flyktninger.

Sør-Varanger Avis har i helgen fått ganske mange reaksjoner på at politikerne og Sør-Varanger kommune bruker Fjellhallen og ikke det tomme Turisthotellet til formålet.

- Det var ikke andre alternativer. Turisten er ikke egnet, blant annet på grunn av eieren, sier ordfører Cecilie Hansen.

Administrerende direktør Gisle Evensen i Rica eiendom bekrefter at de har ganske mange henvendelser på framtidig bruk av Turisthotellet, eller Transitthotell som han kaller det hvis dette skal bli en realitet.

- Flere vilkår og forutsetninger må eventuelt falle på plass i et eventuelt avtaleverk. Vi kan ikke gi et klart svar på ditt spørsmål. Årsaken er blant annet at deler av eiendommen for tiden er utleid. I tillegg har vi fått en henvendelse fra Finnmark fylkeskommune om å leie hybler til skoleungdommen, samt at vi er i forhandlinger med en annen interessent om leie av et gitt antall hybler gjennom vintersesongen.

Evensen sier at de følger med i det som skjer ute i Europa i dag.

- Vi følger med på Norges framtidige utfordringer på grunn av flyktningestrømmen i Europa. Vi har også sett at deler av flyktningestrømmen er merkbar over Storskog. Vi antar at nårværende antall løses med innlosjering på hotell. I lys av en eventuell framtidig prekær situasjon og Kirkenes med et større permanent antall vil vi ikke avvise at vi må ta et samfunnsansvar på gitte vilkår med hensyn til å leie ut Turisten. Vi tror alle i Norge bør forberede seg på en felles dugnad for å hjelpe til, sier Evensen.

Ordfører Hansen sier at tidsperspektivet for bruken av Fjellhallen er umulig å si.

- Dette fordi det er umulig å si hvor lenge flyktningestrømmen vil komme over grensen, men i hvert fall noen måneder, fram mot juletider. UDI gjør dette rett og slett fordi det er enklere for de å registrere flyktningene som kommer her oppe enn at de blir sendt til Oslo, sier Hansen.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no