8. des
BIBLIOTEKET: Dette er et fint sted for turistinformasjonen, mener Ulf Hildonen i Barents Safari. (Foto: Jørn Fossmo).
 
Turistinformasjonen inn på biblioteket?
- Skal vi ha en verdig turistinformasjon eller ikke neste år, er det spørsmålet vi i turistbransjen er mest opptatt av akkurat nå, sier Ulf Hildonen.

Publisert: 23.sep.2016 07:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:09

Snart må den midlertidige turistinformasjonskontoret i Kirkenes ut av lokalene i det gamle Bullbygget i sentrum.

På eget initiativ og med litt kommunal tilskudd, fikk Hildonen stablet på beina en mye etterspurt turistformasjon fra midten av juni. Nå er midlene oppbrukt, og Puben overtar lokalene fra oktober. Første etasje på bibliotekert er lansert som egnet sted for turistinformasjon for neste år. Ifølge Hildonen er alle i næringen enig om at det vil være en god løsning.

Torsdag i forrige var ulike aktører fra turistnæringen i kommunen samlet for en kort oppsummering av sommersesongen 2016 og for å diskutere videre planer innen næringen.

Hildonen synes det er fantastisk at styrer for Sør Varanger Bibliotek, Dagfinn Gjerde, gjerne vil at turistinformasjon flytter inn hos dem.

Kommunen må med

- Alle på møtet mente at dette var en god løsning, men utfordringen nå er å få finansiert driften av kontoret, hevder han. Hvis vi skal markedsføre Kirkenes og Sør Varanger på en moderne måte for turistene, er kommunen nødt til å ta sin del av ansvaret for å sikre en forutsigbar økonomi. Bare på den måten kan byen får en skikkelig turistinformasjon som kan bistå den økende strømmen av turister til kommunen. Vår næring skal selvsagt bidra, men kommunen bør absolutt gå inn og bevilge et fast årlig beløp til driften slik det gjøres i andre byer som Tromsø, Hammefest og Alta, sier han.

- Turistnæringen vokser

Hvor turistinformasjon blir plassert, blir nok ikke bestemt før det er tilsatt en person i den nye prosjektlederstillingen medio oktober. Foreløpig er stillingen planlagt over to år. Fokus for den nye prosjektlederen vil bli å sette ut i livet den overordnete plan, Masterplanen, for turistnæringen i kommunen. Det kan strekke seg ut over flere år.

- Turistnæringen her går så det suser, forteller Hildonen. Jeg har ansatt tre nye personer i mitt firma. Mellom 50 og 100 turister har hver dag siden oppstart vært innom turistinformasjonen. Også mange lokale har benyttet seg av det vi kan tilby. Vår næring vokser, forteller Hildonen.

Noe utålmodig

Trolig er det så mange som 150-200 mennesker, såkalte aktivitetsleverandører, som på en eller annen måte er direkte knyttet opp mot turistbransjen i Sør Varanger. I tillegg er det like mange som nyter godt av turistene indirekte.

- Vi i bransjen kommer til å være lojal mot Masterplanen, men mange av oss er samtidig litt utålmodig. Og det haster med å få turistinformasjon på plass for neste år.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no