8. des
Illustrasjonsbilde. FOTO: MARIT HOMMEDAL / NTB SCANPIX
 
TV2 valgte bort det samiske og kultur
I søknaden om å bli allmennkringkaster valgte TV 2 sport, underholdning og samfunnsprogram.

NTB
Publisert: 12.jul.2018 09:32
Oppdatert: 12.jul.2018 09:32

Kunst, kultur og musikk ble valgt bort. Det ble også programmer for etniske minoriteter og den samiske befolkningen, skriver Klassekampen.

Bakgrunnen for valget er at Kultur­departementet ba søkerne om å velge minimum fem av ti programkategorier for å sikre tilstrekkelig sjangermessig bredde, skriver avisen. TV 2 krysset av for tre sjangere som kanalen allerede innfrir: sport, underholdning og samfunnsprogram, som de forplikter seg til å vise minst 30 minutter i uka.

– Det er departementet som har lagt premissene for hva en kommersiell allmennkringkaster skal være. Vi har svart på det som var utlysningsteksten når vi har krysset av for de fem valgene. Samtidig har vi sagt underveis at vi har ambisjoner utover dette, sier kanaldirektør i TV 2 Trygve Rønningen til Klassekampen.

Teatersjef Agnete Haaland ved Den Nationale Scene i Bergen er blant dem som er kritiske til valget, og sier til avisen at hun er overrasket over at Kulturdepartementet ikke har stilt større krav til kulturtilbud.

– Den ikke-kommersielle delen av kulturfeltet i Norge lider under nedbemanningen av mediene og alt fokuset på nettklikk. Hvem skal ivareta de smale kulturuttrykkene, om ikke en offentlig støttet allmennkringkaster? sier Haaland. (©NTB)

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no