13. nov
TILTAK: Fylkesmann, Gunnar Kjønnøy ber om at det gjøres tiltak rundt flystreiken. En slik streik merkes spesielt godt i Finnmark, poengterer han. (Martin Gramnæs).
 
Uforsvarlig flystreik
- Den pågående flystreiken har ført til såpass stor belastning for befolkningen i fylket at noe må gjøres, sier fylkesmann, Gunnar Kjønnøy.

Publisert: 21.mai.2013 14:12
Oppdatert: 23.okt.2017 10:45

Han har derfor sendt et brev til Arbeidsdepartementet, Helsetilsynet og stortingsrepresentantene i Finnmark der han ber dem om å iverksette tiltak.

Langvarig

Det er nå snart fem uker siden det ble uenighet mellom NHO Luftfart og Luftfartens Funksjonærforening. Siden da har det vært tyst og stille på flere flyplasser i Nordnorge. Deriblant fire i Finnmark.

- I henhold til Fylkesmannsinstruksen er det vår oppgave å orientere om viktige saker i fylket og fremme forslag til løsning av oppgaver i den utstrekning fylkesmannen finner det nødvendig eller formålstjenlig. Som tilsynsmyndighet skal vi også bistå Statens Helsetilsyn ved overvåkning av streik som kan medføre fare for liv og helse og rapportere dersom vi blir kjent med forhold som kan ha helsemessige konsekvenser, forteller fylkesmannen. Tilbakemeldinger fra kommunens rådmenn, direktør i Helse Finnmark, kommuneoverleger og klinikksjefer er sendt over til Helsetilsynet, som foreløpig ikke har vurdert situasjonen som farlig for liv og helse.

- Men dette er en stor belastning for folk i fylket og da spesielt eldre og syke som ikke kommer seg til helsetilbudene, poengterer Fylkesmannen.

Omdømme

Han frykter også at Finnmark vil kunne få et dårlig omdømme i kjølvannet av denne streiken.

- Når flyene står på bakken, blottlegger vi det dårlige reisetilbudet i fylket. Det viser bare hvor avhengige vi er av flytrafikken med våre lange avstander, sier han. Han er også bekymret for at også turistnæringen vil merke dette negativt siden turistene rett og slett ikke kommer seg fram.

- Negativt omdømme vil også kunne slå ut i redusert bolyst for enkeltmennesker og redusert etableringslyst fra næringslivets side. Vi er et reisende folk og mange av våre innbyggere har tilhørighet og familie andre steder i både fylket og landet. Skulle det skapes et inntrykk av at Finnmark er et vanskelig fylke kommunikasjonsmessig, kan det bidra til redusert bolyst og at næringsaktører velger å etablere seg andre steder enn i Finnmark, avslutter Fylkesmannen.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no