8. des
USIKKER: Fjorårets topppscorer Jørgen Jerijärvi som oppholder seg i Tromsø, har slitt litt med skader og måltørke i år, men kan være en av KIF-spillerne som forsøker seg på et høyere nivå nest år. (Arkivfoto: Yngve Grønvik).
 
Uklart om trenere og spillere i BIL og KIF
Trenerspørsmålet for neste sesong er fortsatt åpent både i KIF og BIL. Etter sesongslutt ble klubbene trenerløs. Nå begynner det å haste for begge lag som neste år spiller i den nye 4.divisjon.

Publisert: 28.nov.2016 11:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:11

For alle parter, fotballstyret, trenere og spillerer, er det absolutt en fordel at det ikke drøyer for lenge med å få ny trener(e) på plass. Harald Sørensen valgte å gi seg i KIF etter at plassen i 3.divisjon glapp i siste kamp. Arnfinn Mentijærvi og Dag Helmer Mathisen var avtroppende BIL-trenere da kontraktene deres gikk ut. Ingen av de var lysten på å fortsette.

BIL har en kandidat

Sportslig ansvarlig i Bjørnevatn fotball, Jørn Krogseng, sier at styret har en trenerkandidat klar, men noen detailjer gjenstår i forhandllingene. Dessuten ønsker styret å vente med å offentliggjøre navnet på sin kandidat inntil spillerne er orientert. Ryktene sier imidlertid at den nye A-lagstreneren er hentet fra egne rekker og er en tidligere spiller for klubben. Krogseng regner med at de fleste spillerne fra årets sesong vil fortsette. Men endelig avklaring på spillergruppa for neste år vil først bli gjort når den nye treneren er på plass.

Mye uklart i KIF

I KIF-fotball synes mye å være uavklart. Jan Tore Jørgensen forteller at styret har begynt å sondere terrenget etter trener. Først vil styret ha en evalueringsrunde med spillerne og avklare hva spillerne tenker framover. Det kan bety at endel spillere, spesielt de som studerer i Tromsø eller Bodø, vurderer om de skal forsøke seg i nye klubber. Her er det fortrinnvis snakk om klubber i 3. divisjon.

I verste fall kan spillergruppa i KIF bli vesentlig svekket i forhold til årets sesong. Det er høyst usikker om de tre litauiske spillerne som er reist tilbake til sitt hjemland, vil retunere. Og selv om flere av klubbens utenbysstudenter velger å fortsette i KIF, representerer en delt trenergruppa mellom Tromsø og Kirkenes en sportslig og økonomisk utfordring.

KIF har futsallag

KIF-guttene i Tromsø spiller i Futsalserien der og har også med seg Jørn Egil Persen, tidligere KIF-spiller som i 2016 har oppholdt seg i Tromsdalen, dog med beskjeden spilletid på A-laget. TUIL rykket som kjent opp i 1.divisjon, og det er usikkert om Persen kommer til å være med på det lasset. Med på Kirkenes Futsal er også Daniel Mikkelsen som i år har spilt for Senja.

I dag ligger KIF på åttendeplass i futsalserien etter å ha tapt 5-1 for serieleder Storsteinnes sist helg.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no