22. nov
leder for Ungdomsrådet i Sør-Varanger, Kristina Amalie Hamre, og ungdomsrådkoordinator Stine Sørgård har midler å dele ut til ungdomsprosjekter. Foto: Jørn Fossmo
 
Ungdom ønsker flere ungdomsprosjekter
Har du et prosjekt du ønsker å få gjennomført, en interesse du brenner for eller en ide du ønsker å få realisert? Da kan du søke om penger gjennom Ungdomsrådet i Sør-Varanger for å få det gjennomført.

Publisert: 18.feb.2017 08:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:15

Nyvalgt leder i Ungdomsrådet Kristina Amalie Hamre (17) i Sør-Varanger og ungdomsrådskoordinator Stine Sørgård (23) vil gjerne utfordre ungdommen til å komme med forslag på nye aktiviteter eller nytt tilbud som ikke finner noe av i organisasjonslivet i kommunen. Ungdomsrådet disponerer i år kroner 60.000 til mulige prosjekter av, med og for ungdom.

Utfordrer ungdommen

- Ungdommen må ikke være redd for å søke om midler på prosjekter de ønsker å realisere. Ungdomsrådet vil gjerne ha mange søknader. Nå får ungdommen en unik mulighet til å finne fram til tilbud som de mener trengs i vår kommune. Vårt mål er at ungdommen er aktive og sosiale, og at ungdomstilbudene i kommunen er varierte, sier Hamre.

Hun mener også at det er mye å lære i slike prosjekter.

- En lærer om hvordan en skal organisere prosjektet, en lærer om økonomi og om hvordan en kan utvikle en virksomhet, sier Ungdomsrådets leder.

Grundig søknad

Hun og ungdomsrådskoordinatoren forteller at det er en stor fordel å sende inn en grundig søknad som klart og tydelig forteller om aktiviteten, som er godt begrunnet og har en plan for gjennomføring.

- Selve søknaden vil ligge i annonsen om prosjektet som snart kommer i avisen. Den finnes også på Facebook-siden til Basen og Ungdomsrådet. Svarer en utfyllende og følger den vedlagt søknadsmalen, så får vi den informasjonen vi trenger og som dermed gjør oss i stand til å vurdere om det kan deles ut midler, forteller Sørgård.

Kriterer for å søke

? Prosjektet skal være for ungdom.

? Det skal være et lavterskeltilbud (alle skal kunne være med).

? Prosjektet skal ikke kreve penger fra de som deltar (gratis inngang).

? Pengene skal utelukkende gå til prosjektet og ikke i «egen lomme».

? Prosjektet skal være partipolitisk uavhengig.

? Fortrinnsvis et prosjekt det ikke er et tilbud for gjennom kulturskole eller idrettslag (eller andre organisasjoner).

Dessuten skal prosjektet være alkohol -og rusfritt.

Søknadene sendes til sts@svk.no og vurderes fortløpende. Første tildeling skjer 2. mars.

Hamre forteller at lokalene på Basen vil være tilgjengelig for ungdommen dersom de ønsker å bruke disse.

- Det er viktig at ungdommen søker dersom de har en ide eller interesse som de brenner for. Selv om de ikke får støtte i første omgang, kan de bygge videre på og utvikle ideen som kan få midler på et seinere tidspunkt, understreker hun.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no