22. okt
FRYKT: Natur og ungdom og leder Kamilla Elene Gundersen frykter et Finnmark som blir for oljeavhengig.
 
Ungdommen frykter oljeavhengig Finnmark
Mandag varslet regjeringen oppstart av 24. konsesjonsrunde, som innebærer at oljeindustrien får søke på nye leteområder. Natur og ungdom er uroet.

Publisert: 30.aug.2016 21:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:08

Det var olje- og energiminister Tord Lien (Frp) og statsminister Erna Solberg (H) som kom med nyheten. Lien poengterte at flere områder vil ligge i Barentshavet.

Tildelinger nok

Kamilla Elene Samuelsen er leder i Finnmark Natur og Ungdom og mener oljeindustrien ikke bør få flere tildelinger.

– Tildeling av nye områder for olje- og gassindustrien er en total ansvarsfraskrivelse når verden står ovenfor farlige klimaendringer som følge av utvinning av olje, gass og kull. Dette viser at politikerne som styrer i dag ikke tar den globale klimakrisen på alvor, sier Samuelsen i en pressemelding.

Hun poengterer at områdene lengst nord har noe av det mest sårbare økosystemet i verden, og at akkurat disse områdene er blant de som er viktigst å verne.

Frykter konsekvenser

Samuelsen frykter også at 24. konsesjonsrunde vil gjøre fylket mer oljeavhengig og frykter for konsekvensene av det.

– Vi ser i dag en stor arbeidsledighet på sør-vestlandet som følge av nedgangstider i olje- og gassindustrien. Heldigvis har vi i Nord-Norge blitt skjermet for dette fordi vi ikke er like oljeavhengige. Høyre og Frps drømmer om å gjøre Finnmark til en oljeprovins er ikke det Finnmark trenger nå, vi trenger arbeidsplasser for framtiden i fornybare næringer, sier Samuelsen.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no