24. jul
GALLA: Lærer Even Stunes sammen med elevene som deltok på finnmarksmesterskapet for ungdomsbedrifter denne uka. (Alle foto: privat).
 
Ungdomsbedrifter fra Kirkenes tok gull
Flere av Ungdomsbedriftene fra Kirkenes videregående skole gjorde det svært godt under siste ukes finnmarksmesterskap.

Publisert: 27.feb.2015 22:30
Oppdatert: 23.okt.2017 10:48

24. og 25. februar avholdt Ungt Entreprenørskap Finnmark (UE Finnmark) sitt årlige FM for ungdomsbedrifter i Alta. Ungdomsbedrift (UB) er en undervisningsmetode for videregående skoleelever, der elevene praktiserer teoriene i bedriftsetablering og drift, gjennom å etablere og drive reelle bedrifter. 

Fem bedrifter

Fra Kirkenes videregående skole var fem ungdomsbedrifter representert.

- Disse sørget for å ta storeslem med totalt 15 priser i de 20 ulike priskategoriene, sier lærer Even Stunes ved Kirkenes videregående skole.

Panorama UB fotograferer naturen i Sør-Varanger og har turister som sin primære målgruppe. De gir en bit av Sør- Varanger gjennom sine unike og naturinspirerte fotografier, med rammer bearbeidet av materialer fra Sør- Varanger, og de har en visjon om å spre den vakre naturen i Sør- Varanger til alle hjem i Norge. De vant førsteplass for beste kulturnæring, andreplass for beste brosjyre og beste forretningsplan og førsteplass for beste logo.

Frésh UB gjør god business av import, og tilbyr fréshe varer innenfor mobilutstyr og hodeplagg til lave priser. Varene henter de fra Asia som de markedsfører og selger til det norske forbrukermarkedet. Med et ønske om at det å skille seg ut fra mengden skal være kult, selger de varer med et særpreg for å bygge identitet. De vant førsteplass for beste kundeopplevelse på internett, førsteplass for beste markedsføring og andreplass for fylkets beste ungdomsbedrift.

Safe&Sound UB satser innovativt. Ved hjelp av en alarmmekanisme og sporingschip tilbyr de en ryggsekk med innebygget tyverisikring. Alarmen går av når ryggsekken åpnes og kan spores opp med hjelp av en app man laster ned på telefonen sin. De vant førstepris for beste IA-bedrift og for beste forretningsplan.

NydeligsTE UB selger te med smak av Finnmark. De har både tyttebær te, eple te og solbær te. De vant førstepris for beste regnskap, størst verdiskapningspotensiale og som beste miljøbedrift, andreplass innen beste markedsføring og tredjeplass som fylkets beste ungdomsbedrift.

Kokkene i Satisfaction UB satser på mat med lokal vri og vant andreplass i gastronomiprisen.

NM-plass til Hammerfest

NM-billetten lå i førsteplassen som beste ungdomsbedrift og gikk til Dfive UB fra Hammefest. NM går i Lillestrøm i vår.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no