25. aug
Russlands utenriksminister Sergej Lavrov (til høyre) ønsket sin amerikanske motpart Mike Pompeo velkommen før de innledet sitt møte i Sotsji. Foto: AP / NTB scanpix

 
USA og Russland vil reparere båndene
Russlands utenriksminister Sergej Lavrov og USAs utenriksminister Mike Pompeo sier det er på tide å bedre forholdet mellom deres to land.

Publisert: 14.mai.2019 15:47
Oppdatert: 14.mai.2019 15:46

– Jeg mener det er på tide å bygge opp en ny, mer ansvarlig og konstruktiv modell med gjensidig oppfattelse av hverandre. Vi er klare for det, sa Lavrov i svartehavsbyen Sotsji da han mottok sin amerikanske motpart tirsdag.

Lavrov sa han håper samtalene vil kunne skrinlegge «mistanker og fordommer fra begge parter».

– Det anstrengte forholdet mellom Russland og USA er ikke bare et hinder for vår sikkerhet, men skaper også bekymring for verdenssamfunnet. Det er på tide å etablere et nytt konstruktivt rammeverk rundt hvordan Russland og USA bør oppfatte hverandre, sa Lavrov.

Pompeo sa at USAs president Donald Trump vil se på nye måter å samarbeide med Russland på.
– Jeg er her i dag fordi president Trump er forpliktet til å bedre dette forholdet, sa Pompeo før han innledet møtet med Lavrov.

– Det vil være bra, ikke bare for våre to land, men også for hele verden, sa Pompeo.
Etter møtet skal Pompeo møte Russlands president Vladimir Putin.
Pompeo skal diskutere våpenkontroll, Iran og Syria, samt andre saker som berører Russland og USA, i sine møter med Lavrov og Putin.

Pompeo ankom Sotsji tirsdag ettermiddag etter å ha avlagt et overraskelsesbesøk i Brussel dagen i forveien. Der diskuterte han den økende konflikten med Iran med europeiske kolleger.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no