18. nov
UVISST: Det blir streik blant medlemmene i Utdanningsforbundet i Sør-Varanger, men hvor, når og hvor mange vil ikke forbundet ut med, sier leder Robert Nesje. (Arkivfoto: Yngve Grønvik).
 
Usikkert streikeuttak
Det blir streik ved skolestart i august, uten at noen vet hvem som blir tatt ut hvor og når.

Publisert: 27.jun.2014 10:39
Oppdatert: 23.okt.2017 10:40

Medlemmene i Utdanningsforbundet og Norsk lektorlag stemte for streik under uravstemningen tidligere i uken. Utdanningsforbundet Sør-Varanger har 231 medlemmer i sektoren KS kommune (i tillegg til rundt 70 på videregående skole), mens lektorlaget har tre.

Strategisk

Leder for Utdanningsforbundet i Sør-Varanger, Robert Nesje, sier at det av strategiske årsaker ikke vil bli opplyst når det blir streik.

- Fire virkedager før et streikeuttak vil det bli varslet når, hvor og hvor mange som eventuelt blir tatt ut. Derfor vil det nok ikke skje så mye før vi nærmer oss skolestart, sier Nesje.

Totalt stemte 73 prosent nei til forslaget til tariffavtalen med KS, mens 27 prosent stemte ja. Forslaget som ble framforhandlet i mai innebar mer bundet arbeidstid for lærerne, nærmere bestemt 7,5 timer på skolen hver dag. Ledelsen i Utdanningsforbundet valgte å si ja til avtalen, mens de fleste av medlemmene nå har vendt tommelen ned. For mange var arbeidstiden langt viktigere enn lønn i årets forhandlinger.

Undervurdering

Leder Ragnhild Lied i Utdanningsforbundet innrømmer at hun og den øvrige ledelsen undervurderte medlemmene.

- Vi har fått kritikk og den har vi tatt til oss. Nå er oppdraget vårt å lede en streik og det skal vi gjøre, sier Lied til TV2.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no