18. nov
SOMMERSKOLE: Johannes Skulstad, Kirsten Greiner Ovesen, Siv Grethe Aarnes, folkehelskoordinator Kjerstin Møllebakken, Eskild Nilsen Røst og Sandra Asmyhr er noen av de som skal lage friluftsskole i sommerferien. (Foto: Yngve Grønvik)
 
Ut i naturen i skoleferien
- Den første uka i skoleferien skal vi arrangere friluftssommerskole, forteller Kjerstin Møllebakken. Fem dager med spennende uteaktiviteter som avsluttes med teltovernatting er tilbudet til skoleelevene.

Publisert: 16.mai.2016 17:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:04

Det er elever som til høsten begynner i femte til åttende klasse som får dette tilbudet. Det er 40 plasser, og det er førstemann til mølla. Informasjon kommer gjennom skolen.

Gleder seg

- Elevene skal få med seg en folder med informasjon gjennom skolen, det kommer i neste uke. Deretter er det bare å melde seg på, forteller folkehelsekoordinator i Sør-Varanger kommune, Kjerstin Møllebakken.

- Vi har fått til et kjempeflott samarbeid mellom kommunen og frivillige lag og foreninger, og programmet holder vi på å gjøre ferdig nå. Vi er sikre på at dette kommer til å bli skikkelig artig, vi gleder oss veldig, sier Møllebakken.

Godt samarbeid

Bakgrunnen er at Finnmark har fått sitt Friluftsråd, og der har Sør-Varanger kommune vært tidlig ute og meldt seg på.

- Et av konseptene til Friluftsrådet er friluftsskole, og det satte vi straks i gang å undersøke om vi kunne få til. Vi kontaktet lag og foreninger og det ble fort klart at dette kunne vi gjøre, forteller Møllebakken engasjert.

Gjennom Finnmark friluftsråd får kommunen noen midler til å gjennomføre dette. I tillegg må foreldrene betale en liten avgift for ungene.

- Men det viktigste bidraget er lag og foreninger som villig stiller opp og gir av sin tid og sine ressurser for å bidra til at dette blir bra, sier hun.

Fjell og vann

Johannes Skulstad i Sør-Varanger Jeger- og fiskerforening forteller at de kan bidra med skyting og fiske, og at de vil kontakte instruktører i alle de tre lagene i kommunen.

Kirsten Greiner Ovesen i Nasjonalforeningen for folkehelsen sier at de vil lage en grilldag med spennende, sunn grillmat.

- Dette vil vi gjerne være med på, det er helt i vår ånd, med helse og forebyggende arbeid for god helse, sier hun.

Siv Grethe Aarnes, som jobber på NIBIO Svanhod og er leder for Miljøagentene forteller at de vil legge opp til en dag som bjørnebæsjforsker på laboratoriet i tillegg til andre aktiviteter i Pasvik, knyttet til miljøet. Kjerstin Møllebakken er også med i turlaget og planlegger både kajakkpadling og tur til Øretoppen.

Mange aktiviteter

Eskil Nilsen Røst er veileder på Frisklivsentralen og skal være med og organisere uka, men legger at som ivrig klatrer kan han tenke seg å organisere bruskasseklatring. Sandra Asmyhr fra Frivilligsentralen skal bidra med logistikk, blant annet kjøring. Hun har også tatt kontakt med pensjonistforeningene for å høre om noen har lyst å være med og bidra med kunnskaper og hjelpe til.

- Dette med å få generasjonene til å møtes synes vi er veldig spennende, sier hun.

- I tillegg vil Rideklubben ha ridning, det vil bli familiespeiding, Røde Kors og O-gruppa, som er SIL, KIF og Pasvik Hauk, vil også være med og bidra med aktiviteter. Vi skal være i Pasvik, bruke skileikanlegget og Tufteparken, og Sandnesdalen.

Aktiv feriestart

- Den første uka med skoleferie er det nok mange foreldre som ringer hjem til ungene og maser på dem for å få dem til å stå opp, komme seg ut og gjøre noe. Derfor tenkte vi at denne uka kunne være en fin overgang fra skole til ferie, være med på artige aktiviteter sammen med andre og få brukt de første fridagene på en fin måte, sier Kjersti Møllebakken.

Friluftsskolen starter 27. juni og varer fra mandag til fredag. All praktisk informasjon kommer gjennom skolen.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no