13. des
UTSLITT: Salmebøkene i Sør-Varanger menighet begynner å bli utslitte. Men sokneprest Jon Aalborg og resten av menigheten må likevel finne seg i å vente litt med å bestille de nye salmebøkene. (Arkivfoto).
 
Uten penger til nye salmebøker
I morgen søndag tas den nye Norsk salmebok offisielt i bruk over hele landet. Men Sør-Varanger menighet må vente litt på nybøkene fordi man ikke har penger.

Publisert: 30.nov.2013 15:20
Oppdatert: 23.okt.2017 10:35

Det blir dobbel feiring i mange kirker i morgen, første søndag i advent. Nye salmebøker er ikke hverdagskost. Det er 28 år siden sist det kom en ny utgave av Norsk salmebok. Den nye salmeboken inneholder blant annet 272 nye salmer.

Vente litt

Kirkegjengerne i Sør-Varanger må imidlertid vente litt før det kommer nye salmebøker til kirkene her.

- Dessverre hadde ikke vi penger nok på budsjettet i år til å få de nye salmebøkene hit. Vi jobber med å få dem inn på 2014-budsjettet. Går ikke det, så må vi vente helt til 2015 før bøkene kommer hit til oss, sier sokneprest Jon Aalborg.

Om en stund vil menigheten få ti salmebøker og et sett med notebøker.

- Nye salmebøker er etterlengtet. De vi har begynner å bli utslitte. Men nå har vi for mye å stå i med når det gjelder det økonomiske. Forhåpentligvis vil vi ha salmebøkene på plass til alle neste år på denne tiden, sier Aalborg.

Ofringer

Soknepresten sier at det kan bli aktuelt å legge opp til noen egne ofringer i gudstjenestene framover, der pengene går til nye salmebøker.

- Ja, det kan være en løsning vi går for, sier Aalborg.

Det er nå solgt nærmere 60 000 salmebøker og det er fjerde opplag av menighetsutgaven som nå sendes ut fra forlaget.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no