8. des
TOMME KRANER: Bengt Hølvold, Sten Roger Seipæjærvi og fem andre husstander har vært uten vann helt siden fredag.
 
Uten vann helt siden fredag
Syv husstander i Jomfrulia i Kirkenes har vært uten vann i flere dager. – Dårlig at det ikke ble igangsatt tiltak før helga, sier oppgitte beboere.

Publisert: 12.jan.2015 18:30
Oppdatert: 23.okt.2017 10:46

– At vannet forsvinner, rørene sprekker eller fryser, er slikt som skjer, men det er merkelig at kommunen ikke setter i gang tiltak med en gang når slikt skjer, mener Sten-Roger Seipæjærvi og Bengt Hølvold. De er to av de berørte som ikke har hatt vann i kranene på flere dager, og det ser ut til at de må smøre seg med enda mer tålmodighet.

Bærer vann

Nå har de selv vært nødt til å hente vann i kanner, blant annet på brannstasjonen.

– Og det er jo utrolig hvor mye vann som går i løpet av en dag, poengterer Hølvold.

Begge tenker de på hvordan det hadde vært om det var barnefamilier eller eldre som var berørt av den lange tørrleggingen av kranene.

– Vi betaler jo for dette, så jeg forventer at det tas tak i ting, sier Hølvold.

Med den pågående sprengkulda er de også bekymret for om rørene som går inn til husene fryser, eller i verste fall går i stykker. De spør seg også om kommunen hadde tatt tak tidligere dersom det var et større område som var berørt.

– Det virker som de gir litt blanke når det er få husstander som er rammet. Men det er likevel trasig for dem det går utover, tilføyer de.

Skjønner frustrasjonen

VA-ingeniør i Sør-Varanger kommune, Rikard Hansen, skjønner frustrasjonen til de berørte beboerne. Han forklarer imidlertid at det ikke er bare-bare å ordne et slikt problem i løpet av en helg.

– Det er galskap å bare begynne og grave. Det er mange aktører som har kabler liggende i bakken der, og vi må ha gravetillatelse, sier han. Sprengkulda gjør også sitt for å vanskeliggjøre arbeidet.

– Det er sikkert halvannen meter med tele i området, og vi jobber nå med å tine oss ned dit. Selve lekkasjen tror han er en kurant sak å fikse.

– Vi kunne heller ikke bare la vannet fortsette å renne. Det ville skapt mer ødeleggelser. Det kom for eksempel vann opp ved en garasje i Savios gate.

Tining

Området som nå skal tines opp består av ei steingrøft, og det vil ta tid å komme seg ned til rørene. Hansen vedgår at de nok burde satt opp tineutstyret i løpet av helga.
– Jeg vedgår personlig at det burde vært gjort. Som sagt så skjønner jeg frustrasjonen, og jeg hadde nok kanskje reagert selv, sier han.

– Beboerne er bekymret for frosne og ødelagte rør. Vil kommunen være behjelpelig med å ordne opp i dette dersom det skjer?

– Ja, kommunen vil være behjelpelig dersom det skulle oppstå frostskader. Imidlertid vet jeg at rørene til i hvert fall et par av husene er tomme, sier Hansen, som opplyser om at berørte parter kan få vann kjørt ut til seg av Sør-Varanger kommune.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no