23. okt
UTFORDRER: Finnmark MS-Forening, ved Lise Karlsen og Linda Jensen utfrordrer politiker, næringsliv og øvrig lokalbefolkning til å stille opp på Melkesyra. (Foto: Martin Gramnæs).
 
Utfordrer politikerne til bakkeløp
- Vi vil skape folkefest under bakkeløpet 31. august, forteller leder og nestleder i Finnmark MS Forening, Linda Jensen og Lise Karlsen.

Publisert: 08.aug.2013 10:56
Oppdatert: 23.okt.2017 11:06

- Det partiet som stiller med flest representanter i løpet, får også 30 minutter taletid i løpet av dagen, frister de to i disse valgtider.

Tradisjon

Bakkeløpet, - eller Melkesyra som det heter, ble arrangert for første gang i fjor, og det ble en suksess. Nå håper Jensen og Karlsen at dette kan bli en tradisjon den siste lørdagen i august. Samme dag som MS-dagen markeres.

- Vi har sendt epost til politikerne i to runder, men har ennå ikke fått noe svar. Kanskje hjelper det med en artikkel i avisa? Spør damene som gjerne vil se hvilket parti som er sprekest. I disse dager går de rundt hos bedrifter for å samle inn midler og premier til løpet. Det skal nemlig trekkes ut flere premier blant de som deltar. De har også utfordret blålysetatene i Sør-Varanger, samt næringslivet i byen, og de vil gjerne at aktører utfordrer hverandre til å bli med.

Ufarliggjøre

Nå håper de at så mange som mulig tar turen til Sandnesbakken denne dagen.

- Vi ønsker å ufarliggjøre dette med MS, forteller Jensen. Det kan være vanskelig å få en slik diagnose, men det er viktig å vise at mange lever et godt liv med sykdommen, tilføyer hun. Foreningen er også et godt møtested for pårørende. De ønsker med denne dagen å spre kunnskap om MS. På kvelden samme dag, er det også et seminar om dette, ved fysioterapeut, Eirik Irgens, som skal snakke om smerte, trening, fatigue og bindevev. Dette er også åpent for alle interesserte. Bakkeløpet starter ved Hans Hatles lavvo i Sandnesdalen, og man kan delta med eller uten tidtaking. Det er Sandes IL som står for tidtakingen og det tekniske rundt løpet.

DETTE ER MS:

- Multiple sklerose er en kronisk betennelsessykdom i det sentrale nervesystemet, som kan forårsake forskjellig grader av uførhet.

- Noen får symptomer bare en gang, før sykdommen går tilbake. Andre blir sterkt handikappede.

- Symptomer kan være nummenhet, synsforstyrrelse, lammelser og nedsatt gangfunksjon.

- Sykdommen rammer mellom 250 og 300 personer i Norge årlig.

- Sykdommen er dobbelt så vanlig hos kvinner enn hos menn.

- MS kan i dag ikke helbredes, men bremses og Lindres.

(Kilde: MS-forbundet).

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no