8. des
KAN ERSTATTES: Tollstasjonen på Øvre Neiden. (Foto: Birgitte Wisur Olsen)
 
Utreder ny tollstasjon
Direktoratet mener dagens tollstasjon i Neiden ikke er god nok.

Publisert: 17.okt.2014 22:30
Oppdatert: 23.okt.2017 10:44

Toll- og avgiftsdirektoratet er på planleggingsstadiet for en ny tollstasjon i Neiden. I den sammenheng har Statsbygg bedt Sør-Varanger kommune om å omregulere en del av Øvre Neiden som i dag er landbruks-, natur-, reindrifts- og friluftsområde. Tollvesenet anser nemlig ikke dagens tollstasjon som god nok.

- Tollvesenet vurderer at det er hensiktsmessig å ruste opp våre fasiliteter ved Neiden ekspedisjons- og kontrollenhet i Sør-Varanger kommune. Eksisterende tollstasjon er ikke optimalt plassert i forhold til kontroll av trafikken til Norge. Det er ikke hensiktsmessige kontroll-lokaler på Neiden og kontorbygget er generelt ikke i tråd med dagen standard, skriver Hege Thønt til SVA. Thønt er fungerende avdelingsdirektør i administrasjonsavdelingen i Toll- og avgiftsdirektoratet.

- I den forbindelse har vi startet et forprosjekt for å vurdere behov, mulige løsninger og kartlegge kostnader. Det er ikke besluttet når dette eventuelt skal fremmes som et budsjettforslag til Finansdepartementet,

Det er beregnet at den nye tollstasjonen trenger 400 meter i lengde og 90 meter i bredde. Området de søker om er på sørsiden av veien rett ved grensa til Finland langs fylkesveg 893.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no