8. des
Stine Ihler sier utvalget skal ha en skikkelig gjennomgang etter at kommunen ble bøtelagt for manglende oppfølging i en mobbesak.
 
Utvalgsleder krever alle fakta på bordet i mobbesak
Utvalg for levekår skal ha en full gjennomgang av mobbesaken som førte til at Sør-Varanger kommune fikk bot på 50 000 kroner.

Publisert: 10.jul.2015 13:19
Oppdatert: 23.okt.2017 10:52

– Jeg vil snarest be rådmannen legge fram all fakta og informasjon om mobbesaken. Vi vil ha en full gjennomgang, sier utvalgsleder Stine Ihler.
Også i 2012 krevde utvalget en gjennomgang av hvordan mobbesakene blir håndtert, og rådmannen beklaget i kommunestyret.
Utvalget har også tidligere bedt om en full gjennomgang av rutinene for å hindre mobbing, men det har kanskje skortet på resultatene. Er det noen grunn til å tro at en ny gjennomgang bedrer forholdene?
– Vi har ikke fått tak i de rette verktøyene, svarer utvalgsleder og legger til at som politiker føler hun at de riktige spørsmålene er stilt, men at administrasjonen ikke har besvart dem godt nok.
– Vi har også etterspurt informasjon, uten at dette er fulgt opp fra administrasjonen.

Jevnt og trutt

Er det hver gang en sak blir løftet fram i media at dere krever en gjennomgang?
– Nei, vi jobber jevnt og trutt med tematikken. Vi ber om utredninger, ber om situasjonsbilder og forsøker å følge opp. Nå må vi finne ut hva som er gjort i denne saken, og hva som slår feil.
Ut fra forelegget er det jo enkelt å allerede nå si at et punkt som slår feil er at det ikke er fattet enkeltvedtak. Dette ble påpekt i Fylkesmannens tilsynsrapport så langt tilbake som i 2012, men fremdeles er tilsynelatende dette ikke på plass. Hvordan kan det ha seg?
– Det kan jeg ikke svare på, både tilsynet og vi som politikere påpekte det den gangen, og vi har jobbet med dette i etterkant. Nå skal vi igjen få dette på dagsorden og finne ut hvorfor arbeidet svikter og stopper opp.

Ikke hørt

Stine Ihler understreker at hun som utvalgsleder mener det ikke er akseptabelt at foreldre og barn føler seg tilsidesatt og ikke hørt i mobbesakene.
– Og dette må vi gjøre noe med. Som politikere kan vi ikke bare vedta oss bort fra slike tilfeller, her må vi finne løsninger og jeg synes det er helt på sin plass at foreldre som er fortvilet velger å løfte saker på et annet nivå for å få løsning. Vi vil alle at våre barn skal ha trygge gode læringsmiljø og når dette ikke fungerer må vi tørre se på hva som er problemet og hva som må gjøres for å rette på dette, poengterer Stine Ihler.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no