13. des
BYGGES UT: Kirkenes legesenter skal bygges ut. Etter en kostnadseregning skal det inn i budsjettbehandlingen til neste år. (Arkivfoto).
 
Utvidelse av legesenteret inn på budsjettet
Kommunens tekniske etat har tegnet opp hvordan det kan bli.

Publisert: 05.mai.2015 22:30
Oppdatert: 23.okt.2017 10:51

- Det er snakk om såpass mange millioner, så dette må inn på neste års budsjett, forteller enhetsleder, Ivar Kaski.

Forprosjekt

I fjorårets budsjett ble det satt av 130 000 kroner til et forprosjekt for å få utvidet legesenteret, og det er dette arbeidet som nå er gjort.

- Det er snakk om en utvidelse på cirka 500 kvadrat, sier Kaski.

Utbyggingen skal nå kostnadsberegnes, før det må legges inn i budsjettet. Dette betyr at det kan komme en utvidelse av senteret neste år.

For styreleder og lege Wenche B. Karlsen, vil det uansett kunne by på plassproblemer i høst.

- Vi har hatt en turnuslege færre dette halvåret, i tillegg har vi disponert et kontor i helsestasjonsfløyen. Dermed har det gått rundt. Nå er jo også ferieavviklingen rundt hjørnet, forteller hun, og legger til at de må få på plass en midlertidig løsning fra høsten av.

- Da vil vi trenge plassen. Vi skal ha et møte internt neste uke, der vi ser på hvor mange som er på jobb utover høsten, forteller hun.

Trangt

Plassmangelen ved Kirkenes legesenter har vært en utfordring for de som jobber der.

Karlsen, sendte allerede i 2012 et brev til kommunen der de la fram ståa. Dengang ble situasjonen løst ved at daglig leder fikk et kontor i fysioterapifløyen. I fjor høst sendte Karlsen et nytt brev til kommunen, der hun beskrev arealsituasjonen som prekær.

Da var alle legehjemlene oppfylt, og kapasiteten ble satt på prøve. Samhandlingsreformen med flere oppgaver har også gjort at kapasiteten har blitt trangere.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no