8. des
SKILØYPE: Barentshallen får overtatt ansvaret for skiløypa mellom Kirkenes og Bjørnevatn, inkludert skibrua.
 
Uvisst om ny løypemaskin
Barentshallene ønsker seg ny løypemaskin, men må vente til kommunestyrets budsjettmøte i desember for å få vite om de får det.

Publisert: 07.nov.2013 16:32
Oppdatert: 23.okt.2017 11:27

Onsdagens formannskapsmøte fikk seg forelagt en lang og fyldig smørbrødliste over ønsker som Barentshallene hadde når det gjelder maskin og utstyr.

- De sitter på en god del utfordringer, for å si det forsiktig, sa Bror Sundstrøm (H).

Arbeiderpartiets Aksel Emanuelsen lurte på om Barentshallene ikke fikk overført utstyr fra kommunens tekniske drift da de overtok ansvaret for park og anlegg.

Og dette svarte rådmann Bente Larssen bekreftende på.

Ansvar for lysløypa

I rådmannens innstilling til vedtak skulle Barentshallene få ansvaret for å ivareta hovedtraseen for lysløypa mellom Kirkenes og Bjørnevatn. Videre skulle de bevilges en ramme på 1,8 millioner kroner til ny løypemaskiner og utstyr som ivaretar park og anlegg i kommunen og bli tilført en hundre prosent stilling over en to-årsperiode som i all hovedsak skulle vedlikeholde hovedtraseen i lysløypa med tynning av skog. Kostnaden på dette vil være på 370 000 kroner. Endelig skulle Barentshallene gis fullmakt til igangsetting av prosjekt for riving av de to kommunale hoppbakkene på Sandnes.

Sundstrøm mente at det som hadde med økonomi å gjøre, løypemaskin og utstyr som ivaretar park og anlegg og stillingen de skulle bli tilført, hørte inn under behandlingen i budsjettmøtet i desember.

Må vente

Og slik ble det. Formannskapet lar Barentshallene få hovedansvaret for hovedtraseen for lysløypa mellom Kirkenes og Bjørnevatn og starte på rivingsprosjektet av hoppbakkene på Sandnes. Det øvrige må de vente en drøy måned på å få vite.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no