13. des
Bøssebærere: Konfirmantene Karina Andreassen og Stella Fiskebeck er blant de som kommer med bøsser.Foto: Oddbjørn Jerijervi
 
Vann redder liv - gi et liv med vann!
På ettermiddagen tirsdag 9. april får folk i Sør Varanger kommune mulighet til å støtte Kirkens Nødhjelps fasteaksjon 2019. Da besøker konfirmanter, unge og voksne fra Sør Varanger, alle husstander for å samle inn penger til Kirkens Nødhjelps arbeid.

Publisert: 08.apr.2019 12:28
Oppdatert: 08.apr.2019 12:59

Lokal aksjonsleder Oddbjørn Jerijervi forteller at årets aksjon fokuserer på Kirkens Nødhjelps vannarbeid, og hvordan klimaendringene skaper flere og verre katastrofer. Pengene går til organisasjonens arbeid over hele verden, og vil blant annet bidra til at organisasjonen raskt kan stille med rent vann når katastrofen rammer.

Vann redder liv

– Rent vann redder liv. Derfor er vann noe av det aller første Kirkens Nødhjelp stiller med i katastrofer. Vår støtte gir Kirkens Nødhjelp mulighet til å handle raskt og gjøre en best mulig jobb, sier Jerijervi.

– Vi håper at folk tar godt imot oss og har pengene klare når vi kommer med bøssene, sier Oddbjørn Jerijervi. Hovedgrunnen til at Jerijervi engasjerer seg i denne innsamlingen handler om samvittighet. – Vårt levesett her i vesten har sannsynligvis ført til klimaendringene. De som rammes hardest av disse endringene er dessverre befolkningen i utviklingsland, sier han.

En milliard uten rent vann

– Vi bor i en kommune med ufattelige mengder med rent vann rundt oss, sier Jerijervi. – Mens altfor mange langt vekk fra oss må klare seg med litt vann av kanskje dårlig kvalitet.

Nærmere 1 milliard mennesker har ikke tilgang til rent vann. Av disse dør 1 million årlig av årsaker som knyttes til urent vann og dårlige sanitærforhold. Antallet er flere enn dem som dør i krig,forteller Jerijervi

Trenger flere bøssebærere

Aksjonslederen ser frem til aksjonsdagen.

– Folk her i Sør Varanger viser et imponerende engasjement i forbindelse med aksjonen, sier han. Det er inspirerende å se hvordan både unge og voksne sammen bidrar til å gjøre en forskjell for de som trenger det mest.

– Vi har de fleste rodene godt dekt, men det ser ut til at vi sliter litt i Kirkenes og Hesseng, sier Oddbjørn Jerijervi.

Derfor oppfordrer han folk til å melde seg som bøssebærer ved å ta kontakt med Sør Varanger Menighet. Eller ved å møte opp i kirka kl 17:00!

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no