12. des
2011: Ole Gabrielsen og Linda Beate Randal måtte jobber mer for å få etterlønn etter å ha fått avløsning som ordfører og varaordfører i 2011 enn tilfellet er med Cecilie Hansen og Tove Alstadsæter nå. Av de fire er Gabrielsen den eneste som ikke har fått etterlønn.
 
Vanskeligere med etterlønn i 2011
Onsdagens formannskap hadde ingen motforestillinger mot rådmannens forslag om å gi tre måneders etterlønn til de avgåtte ordfører Cecilie Hansen (Sp) og Tove Alstadsæter (H). Det var ikke like enkelt i 2011 da Linda Beate Randal (Ap) gikk av som ordfører og Ole Gabrielsen (SV) som varaordfører.

Publisert: 14.nov.2015 16:30
Oppdatert: 23.okt.2017 10:57

Randal var i tvil om hva hun skulle gjøre etter ordførerperioden og hadde ikke jobb som ventet på henne, derfor sa formannskapet ja til etterlønn. Gabrielsen gikk tilbake til sin tidligere jobb som lærer ved Kirkenes videregående skole og hadde da ikke rett på etterlønn. Argumentet var da at varaordførervervet tilsvarer 20 prosent av full tid og dermed blir den ikke omfattet av reglement for godgjørelse for folkevalgte i Sør-Varanger kommune.

– Videre har Gabrielsen en jobb å komme tilbake til i valgperiodens utløp, sa saksordfører Agnar Jensen (da i Frp) i 2011.

– Forskjellsbehandling

– På bakgrunn av de prinsippene KS og Sør-Varanger kommune i kraft av sitt reglement for godtgjøring til folkevalgte legger til grunn, kan rådmannen ikke anbefale annet enn at Gabrielsens søknad om etterlønn avslås, står det i vedtaket.

– Dette er forskjellsbehandling. Jeg har jobbet 70 prosent da jeg var varaordfører og dermed omfattes jeg av Reglement for godtgjørelse for folkevalgte i Sør-Varanger kommune. At rådmannen har regnet seg fram til at jeg kun har jobbet 20 prosent er for dårlig. Slett saksbehandling fra rådmannens side, sa Gabrielsen.

Han stemte i mot da saken om Randals etterlønn var oppe og mente at hun hadde krav kun på halvannen måneds etterlønn fordi hun hadde en jobb å gå tilbake til.

– Dette skaper presedens som er helt feil. Jeg søkte om etterlønn for om mulig å lage en ny presedens som er korrekt i forhold til anbefalingene fra KS, sa Gabrielsen.

Randal på sin side hevdet i sin søknad at hun trengte tid til å områ seg i forhold jobb, politikk og livet generelt. Etterlønn fikk hun.

Enstemmig

I torsdagens formannskap kom det fram at Cecilie Hansen hadde sagt opp sin gårdsdrift i Pasvik og derfor har rett til tre måneders etterlønn. Tove Alstadsæter på sin side sa opp deler av sin lederstilling i en barnehage i Kirkenes da hun begynte som varaordfører. Hun vil fortsette i stillingen, men fikk etterlønn fordi hun ikke har full stilling å vende tilbake til. Begge vedtakene var enstemmige i formannskapet.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no