13. des
FORT: Steinar Andreassen og Sandra Asmyhr ved Frivillig-sentralen trenger mange flere som natteravn fort.
 
Varsku for natteravning
Sandra Asmyhr ved Frivillighetssentralen fortviler. Hvis ikke folk melder seg fort, må hun legge ned Natteravnene.

Publisert: 15.mai.2013 10:35
Oppdatert: 23.okt.2017 10:44

Bare fire stykker har meldt seg med konkrete datoer de kan gå Natteravn denne vårsesongen. Det holder ikke og frivillighetslederen ser seg nødt til å legge ned ordningen dersom ikke flere melder seg på fort.
– Det kan skje allerede denne uka, sier hun.
1. mai
– Vi skulle egentlig kommet i gang allerede 1. mai, men det gikk ikke. Nå håper jeg å få mange nok til å i det minste kunne stille opp 16. mai, som er en av de største festdagene, forteller hun.
Asmyhr legger ikke skjul på at hun synes dette er trasig, men det er lite hun kan gjøre.
– Jeg har ikke noen tryllestav, så det er bare sånn det er, men det er ikke noe trivelig og en tung beslutning å ta.
Natteravnordningen har brukt å gå ti kvelder på vårsesongen og ti på høsten Med 60 frivillige natteravner hadde hver person kun trengt å gå en gang i året, med 30 måtte man gått to ganger.
– Men mange går både fire og fem ganger, sier hun.
Trygghet
Hun synes det er trist om at den tryggheten som Natteravnene gir skal forsvinne fra bybildet.
– Vi får kjempegode tilbakemeldinger både fra folk flest, politi og ikke minst ungdommene som synes det er trivelig å komme bort å prate med noen edru voksne folk ute på byen.
– Vi har mange personer på listene fra tidligere år som vi har henvendt oss til, men vi får ikke noe svar.
– Jeg vet ikke om folk bare sitter på gjerdet for å se om de skal melde seg på eller ikke, men nå har det da gått så langt at det ser ut til at det ikke blir noe av i det hele tatt, sier en oppgitt Asmyhr.
Trivelig
– Tror du folk er redde for å være Natteravn?
– Kanskje er det noen som kvier seg for å gå rundt i byen natterstid, men tilbakemeldinger vi har fått fra folk er positive. De synes det er trivelig å gå sammen og prate mens man møter mange kjekke ungdommer ute i bybildet. Det kan godt være vennepar som kan gå i lag å prate og kose seg, samtidig som man for et godt innblikk i bymiljøet sier hun. Frivillihgetslederen understreker at Natteravnenes oppgave ikke er å blande seg inn i bråk dersom dette skulle oppstå. De skal være godt synlig til stede, noe som ofte har en preventiv effekt.
– Ser man bråk, ringer man politiet på vanlig måte. det handler om å være til stede, legger hun til. Asmyhr forteller at det for et par år siden var veldig mye engasjement rundt natteravning fra både politikere og lag og foreninger, men dette har dabbet av.
– Vi trenger flere frivillige nå. Dette går ut til alle samfunnsengasjerte mennesker i kommunen, avslutter Sandra Asmyhr.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no