24. okt
Dette bildet fra 2016 viser Kalle Grindstein og Rune Kildemo i gang med åpningen av fylkesvei 886. Den gang skjedde det i slutten av april.
 
Veien til Grense Jakobselv over tre uker forsinket
Men Statens Vegvesen håper på åpning om ikke lenge.

Publisert: 23.mai.2017 10:03
Oppdatert: 23.okt.2017 11:20

8. mai begynte entreprenøren med å få bort isen på fylkesvei 886, som er vinterstengt fra Vintervollen til Grense Jakobselv.

Det var allerede ei uke senere enn veien de siste årene har vært farbar. Scootersesongen ble også avsluttet da. Nå lurer fiskere og hyttefolk på når de kan ta bilen dit.

- Vi har fått åpnet fram til Store Kobbholmvann. Og så regner vi med det tar et par døgn til å komme oss helt til grensa. Det er fortsatt tjukk is, sier Bjørn Erik Thorsen i seksjon drift og vedlikehold i Statens Vegvesen.

Det er Veidekke industri som har oppgaven med vårrengjøring på veien.

- Vi har kanskje vært litt bortskjemt med tidlig åpning de siste årene, men nå er det fortsatt vinterføre mange steder i fylket. Og det er naturen som bestemmer, sier Thorsen, som håper å få veien åpnet i løpet av 25. mai.

Vegvesenet legger ut melding på 175-tjenesten på nett så snart veien er åpnet.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no