8. des
PARADETROMMERE: Remi Andre Aune, Kyrill Lind Hansen, Jim Ronny Østrem,
 
Vel blåst for frigjøringen
F16-flyene briljerte over byen. Skolemusikken trosset vinden, og fra både russisk og norsk side ble tapperhet minnet og takknemlighet ytret.

Publisert: 08.mai.2013 14:47
Oppdatert: 23.okt.2017 10:42

Vinden tok godt tak i flaggene ved Russemonumentet onsdag morgen, noteheftene føk og her var det bare å holde på hatten i vårvinden. En liten forsamling av personer, flest offisielle - og også noen få private - samlet seg ved Russemonumentet for å hedre tapre soldater.

- Vi som bor her i Sør-Varanger takker spesielt våre russiske venner, naboer og styrker. De ga oss alt, de ga oss Sør-Varanger tilbake, sa ordfører Cecilie Hansen og la til at fred er det høyeste mål og ønske.

- Og vi må støtte andre lands rett til fred, demokrati og takknemlighet.

Hele Europa

Russlands generalkonsul i Kirkenes, Mikhail Noskov, understreket at Russland er svært takknemlige for at minnene om og takknemligheten for Den røde Armes soldater tas så godt vare på i Sør-Varanger.

- Vi husker de norske partisanene som slåss side om side med våre soldater, sa generalkonsulen og minnet om at det var hele Europa som fikk freden tilbake.

Veterandag

Frigjøringdagen 8. mai er utpekt til å være en veterandag.

100 000 nordmenn har tjenestegjort i 100 internasjonale operasjoner i mer enn 40 land.

Frigjøringsdagen ble markert fra morgenen av med kransenedleggelse ved partisanmonumentet på Skytterhusfjellet. Alle veteraner var også invitert til lunsj i messa på GSV.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no