8. des
Utenriksminister Børge Brende i Kirkenes igår.
 
Venter på sivil flyhenvendelse
Fra før av har den fungerende forsvarsministeren sagt at Norge kanskje kunne sagt ja til å hente opp flyet om Russland hadde henvendt seg til en annen myndighet enn Forsvaret.

Publisert: 05.feb.2015 09:37
Oppdatert: 23.okt.2017 10:47

– Jeg tror det vil komme en forespørsel til sivile norske myndigheter. Da må vi vurdere saken seriøst. Vi avviser ikke at norske myndigheter kan lete etter flyet, sa utenriksminister Børge Brende til Sør-Varanger Avis under en pressekonferanse i Kirkenes igår.
Det var i fjor at russiske myndigheter sendte en forespørsel til norske myndigheter om å få opp flyet, som ble skutt ned med fire mann om bord under frigjøringshøsten 1944. Ifølge Brende kan ikke den russiske hæren involvere seg i dette, nå som alt samarbeid mellom det norske og russiske forsvaret har opphørt.
– Det er helt utelukket å slippe det russiske militæret inn i Tanafjorden, slår han fast.
Det er imidlertid ikke noen intensjoner fra norsk side om å begynne å lete og eventuelt heve flyvraket på egen hånd. Brende minner om at det tidligere har vært gjort noen søk lenger ute i fjorden.
Brende teoriserer selv at forespørsler som denne kan være et forsøk fra russiske myndigheter på å få fokus bort fra folkerettsbruddene deres i Ukraina.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no