8. des
 
VIDEO: Plutselig klatrer noen ut på veien
- Bare flaks at det gikk bra, sier Torfinn Løvås. Ungdommen tar ofte denne trafikkfarlige snarveien på Hesseng, ifølge ham.

Publisert: 08.nov.2016 12:44
Oppdatert: 23.okt.2017 11:11

Torfinn Løvås kjører buss til daglig, og er glad for at han var i personbil da han kjørte på E6 i Hesseng søndag. Som man ser på videoen over, klatret en skikkelse plutselig ut i veien, rett på siden av bilen.

- Jeg skvatt da det plutselig stakk en kropp ut av autovernet. Han kom med ryggen ut, så han hadde tydeligvis ikke sett seg for. Det er flaks at det gikk bra, sier Løvås til SVA.

Bilføreren filmet hele hendelsen med et dashboardkamera.

- Som du ser kom det biler imot. Hadde jeg kjørt buss, hadde jeg vært nødt til å være mye nærmere rekkverket, legger han til.

- Skjer ofte

Dette skjedde mellom Barentshallen og Kiwi på Hesseng. Ifølge Løvås er dette ikke et uvanlig syn i det området. Det er en undergang litt lenger bort, men den ignoreres ofte.

- Det er nesten standard når det er aktivitet på Barentshallen, og ungdommen eller unger skal på kiosk, Kiwi eller Rema. Jeg ser det også når de er sent ute til buss - og det står også voksne der og skal springe mellom bilene, sier Løvås.

I dette tilfellet var det Fefo Cup i Barentshallen, og hundrevis av barn og ungdom var samlet der.

Politi og vegvesen

Ifølge iFinnmark, som først skrev om saken, har ikke politiet fått klager på dette før.

– Man trenger ikke være politi for å uttrykke at dette er uakseptabel fremferd i trafikken. Fotgjengere kan selvfølgelig også straffes i henhold til trafikkreglene, selv om det høres til sjeldenheten. Det må knyttes konkret til hva fotgjengeren gjør og resultatet av handlingen, sier politiinspektør Hans Møllebakken til iFinnmark.

Det er også første gang Statens vegvesen hører om dette, ifølge nettavisen.

Seniorrådgiver Kristian Øvernes i Statens vegvesen sier til iFinnmark at de ikke kan foreta seg noe før de vet omfanget. Han ber folk om å melde i fra dersom de opplever farlige situasjoner tilknyttet snarveien.

– Vanligvis skal jo autovernet holde. Dette handler nok i stor grad om ungdommens holdning til veien, og jeg håper foreldre kan ta en prat med sine barn om farene med dette, sier han.

Vegvesenet ser det ikke som en mulighet å gjerde inn veien, da det vil skape egne problemer.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no