9. des
PERLETUR: Kjerstin Møllebaken håper å få flere med seg på perletur.
 
Vil du bli med ordføreren på perletur?
– Ordføreren har invitert hele kommunestyret, og jeg inviterer alle som vil være med på denne perleturen, sier Kjerstin Møllebakken. Både æren og t-skjorta til Rune Rafaelsen står nå på spill.

Publisert: 21.aug.2016 08:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:07

For å sparke i gang perletursesongen fikk ordfører Rune Rafaelsen ei perletur-t-skjorte på forskudd. For å få t-skjorte må man gå fem turer, og Rafaelsen lovte at han skulle gå turene. 28. august har han invitert hele kommunestyret med på perletur til Kristofjellet.

Strippes?

– jeg er veldig spent, for jeg vet ikke hvor mange turer han har. Vi avtalte at vi skulle ta en tur til Kristofjellet sammen, og da lovte jeg at han ville bli strippet for t-skjorta hvis han ikke hadde klart fem turer til da, så dette blir spennende, ler Kjerstin Møllebakken.
Hun forteller at alle deltakerne på turen vil være med i trekningen av et gavekort på tusen kroner. I tillegg skal Turlaget og Friluftsrådet stå for enkel bevertning med forfriskninger, og prosjektleder Hugo Tingvoll skal også være med.

– Han er leder for Friluftsrådet i Nord-Troms og vært sentral for å få igang Finnmark Friluftsråd, sier Møllebakken.

Investering

Gjennom Friluftsrådet har nesten alle kommunene i Finnmark satt i gang med perleturer, og Kjerstin Møllebakken forteller at selv om det var litt skepsis i starten fordi man må betale for å være med, har man fått så mye tilbake gjennom støtte og utstyr at kommunen har tjent på medlemskapet.

– Når det gjelder utfordringen til ordføreren, så mener jeg at han som ordfører for hele folket i Sør-Varanger skal stå for gode prioriteringer og vurderinger om hva som er bra for folk og hva man skal bruke penger på. Fysisk aktivitet og det å være i god form er en god investering som jeg synes det er bra at ordføreren fronter, sier Møllebakken.

Sør-Varanger leder

– Veldig mange har fått t-skjorter, og jeg vil oppfordre alle som har om å ta på seg t-skjorta når vi skal til Kristofjellet. De som mangler må bare skynde seg å sende inn bilder og komme og hente t-skjorte på rådhuset. Vi legger bilder ut på Facebook og satser på at det blir masse flotte bilder fra perleturer, sier hun.
Sør-Varanger har vært pådriver for perleturer i Finnmark, og leder også statistikken med 2 110 registrerte perleturer fordelt på 376 personer. På andre- og tredjeplass kommer Vardø og Tana.

– Ikke slutt

Det mest populære turmålet i Sør-Varanger er Appelsinsteinen. Der har 268 personer gjort 565 besøk. Her i kommunen er det Anne Grønvold som har besøkt flest steder, hun har 37 turer på 14 forskjellige steder. På andreplass kommer Inger Elisabeth Olsen Stærk med hele 81 turer til 13 forskjellige perler og tredjeplassen har Helge Stærk med 13 perler og 38 turer.

– Men perletursesongen er langt fra over med turen 28. august. Vi holder det gående helt til 31. oktober, så det er massevis av sjanser igjen til å få seg t-skjorte, sier Kjerstin Møllebakken.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no