9. des
Engasjerte: Marit Siri, Marianne Madvig Hansen og Vigdis Rask ønsker velkommen til stiftelsesmøte torsdag kveld.Foto: Stian celius
 
Vil fremme samisk kultur og stolthet
Torsdag stiftes det en ny samisk kulturforening i Kirkenes. Nye medlemmer og støttespillere ønskes velkommen av det påtroppende styret.

Publisert: 09.okt.2017 16:05
Oppdatert: 09.okt.2017 16:19

Initiativtakerne mener det lenge har vært behov for en organisasjon som kan fremme samisk kultur i Sør-Varanger. Tidligere hadde kommunen organisasjonen SAKO, men denne har ligget brakk de siste årene.

starter fra skrætsj

Stiftelsen av den nye organisasjonen vil skje torsdag kveld på biblioteket i Kirkenes.

Formålet med stiftelsesmøtet er å få klarhet i både organisasjonens formål, visjoner og arbeidsmål. I tillegg ønsker de å få forslag til hva den nye samiske kulturorganisasjonen skal hete, forklarer Marit Siri.

– Dette blir en helt ny samisk organisasjon, som skal fremme samisk kultur i et bredt spekter. I første omgang er vi i gang med å utvikle ulike typer arrangementer der det tilbys kurs i å sy kofter, synge joik og lære seg samisk språk, sier Siri.

ønsker medlemmer

Marianne Madvig Hansen opplyser til SVA at det har vært jobbet en stund i kulissene for å få stiftelsen på plass.

Derfor har man allerede forslag til styremedlemmer. Ingen trenger å frykte at man får servert et tungt styreverv, om man dukker opp på biblioteket torsdag.

– Primært ønsker vi å få bygget en medlemsmasse. Likevel har vi selvfølgelig også plass til å tildele styreverv om noen skulle være ekstra engasjert.

Per i dag er det viktigste for oss å få klarhet i hva nye medlemmer ønsker vi skal jobbe med fremover. Jeg håper at så mange som mulig kommer på torsdag og har med seg gode innspill til ulike samiske kulturprosjekter, oppfordrer Hansen.

yngre personer og menn

Vigdis Rask kan videre fortelle at etterspørselen av ulike samiske workshops har eksplodert i kommunen.

Tidligere har de måtte avvise deltakere på grunn av kapasitetsutfordringer. Kursene den siste tiden har vært organisert gjennom Nesseby.

– Med en ny lokal organisasjon får vi en bedre struktur, slik at vi kan søke midler. Samtidig blir tilbudet mer tilpasset medlemmer.

Vi håper spesielt at den yngre generasjonen og mannfolka synes dette høres spennende ut. Da får vi et bredere spekter av det samiske kulturbegrepet, avslutter Rask.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no