7. des
ITALIA: Lær deg italiensk og opplev mer av Italia, sier Martina Madde. (Foto: Jørn Fossmo).
 
Vil ha flere på språkkurs
Kom og lær deg italiensk, oppfordrer instruktør Martina Fadda (35) som ønsker flere påmeldte til italienskkurset hun startet opp med på torsdag. - Det er morsomt og kult å lære italiensk og svært nyttig for de som skal på ferie til populære Italia, sier hun.

Publisert: 16.sep.2016 21:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:08

Arrangør Allora ble dannet for noen år siden av en gruppe italienere der mange hadde bosatt seg i Norge på grunn av kjærligheten. Siden 2005 har de holdt kurs i 20 norske byer.

Martina forteller at Kirkenes er den eneste plassen i Finmark at et slikt kurs kommer i gang.

Fra Sardinia

- Jeg håper at flere melder seg på. Jeg tar gjerne imot 20 deltakere. Alle kan lære seg dette spennende språket. Jeg gleder meg til å lære bort mitt morsmål, fortsetter hun.

Martina jobber for tiden i barnehage og holder på med fagbrev i barne- og ungdomsarbeid. Hun er også glad å sy og designe klær, og forteller at denne lidenskapen har hun med seg fra Sardinia der nasjonale folkedrakter har samme status som vår kjære bunad i Norge.

Ti ganger

- Det er på mange måter flere likhetstrekk mellom Sardinia og Norge. Jeg har bodd i Norge i snart tre år og lært språket. Nå ønsker jeg å lære bort italiensk til nordmenn. Det gleder jeg meg til, sier Martina.

Hun forteller at deltakerne vil kunne lære å prate italiensk slik at det blir lettere å komme i kontakt med italienere. Kan man italiensk, opplever man mer av Italia.

- De vil også lære litt om hvordan språket er bygd opp, litt grammatikk og slikt som er nødvendig for å forstå språket.

Kurset vil gå over ti ganger, og vi holder til på Kirkenes videregående skole, opplyser hun.

Martina understreker at språkkurs også en viktig sosial aktivitet. Å lære seg fremmedspråk forbedrer dessuten evnen til hukommelse, og ifølge forskning kan det redusere risikoen for noen aldersrelaterte sykdommer.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no