9. des
NÆRT: Solbjørg Gullhav viser frem spor etter elg rett utenfor stuevinduet. (Foto: Martin Gramnæs).
 
Vil ikke gå ut om kvelden
Solbjørg Gullhav fra Bjørnevatn fikk elgen helt inntil stuevinduet. Nå vil hun ikke gå ut om kvelden med fare for å støte på de store dyrene.

Publisert: 30.jan.2014 13:42
Oppdatert: 23.okt.2017 10:36

De tre elgene i Bjørnevatn, begynner å bli litt for vant til hus og folk, mener en del av beboerne rundt Gartnerjordet i Bjørnevatn.

- Det er fint med elg, men dette blir for nært, synes Solbjørg Gullhav som hadde elgen helt inne ved stuevinduet for cirka en uke siden.

- Det skjedde vel dagen før den hunden ble skadd. Det kunne jo ha vært en unge som ble skadet, forteller hun. Som vi skrev i lørdagsavisen møtte Morten Kurthi de tre elgene da han var ute på sledetur med sine tre hunder. Det endte med at den ene av hundene ble trampet på og måtte til dyrlegen.

På to bein

Solbjørg forteller at hun og sønnen Kim Espen Gullhav satt i sofaen og så på at den store elgkua stirret inn stuevinduet. Like etterpå snudde den seg og reiste seg opp på to bein mens den sparket med framføttene.

- Hadde den stått mot oss, hadde den slått i stykker stuevinduet, forteller hun. Nå håper hun at man gjør noe slik at ingen blir skadet.

- Jeg snakket med en nabo som støtte på dem oppe i veien her. Elgene stod bare å så på. De brydde seg ikke i det hele tatt, tilføyer Kim Espen som også tok bilde med mobiltelefonen av elgen utenfor stuevinduet. Nå håper de at noe gjøres slik at det igjen føles trygt å ferdes i området.

Ingen løsning

Aksel Emanuelsen er nestleder i Viltnemnda, og han forteller at de jobber med saken, men at det er vanskelig å finne en løsning på problemet.

- Vi har tenkt til å jage dem, men vi tror kanskje at de bare vil komme tilbake igjen, sier han. Emanuelsen mener det er sannsynlig at kalvene er født i området, siden de holder seg der. En annen løsning som har vært diskutert, er å skyte den ene kalven for å få de to andre til å forsvinne. Samtidig mener han at skyting er et drastisk tiltak.

- Det er ikke bare-bare å skyte i et boligområde. Da må vi ha sikker bakgrunn og det er mange faktorer som spiller inn, sier han, og legger til at man må gjøre noe hvis det er slik at folk ikke tør å gå ut.

- Vi diskuterer det med både politi og kommunens miljøvernavdeling. Det skal gjøres noe, men per nå har vi ingen løsning, sier han og legger til at han har forståelse for at det kan virke skremmende når dyrene er så nærgående.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no