9. des
 
Vil kutte i folkevalgtes godtgjørelse
Det er uakseptabelt å innføre eiendomsskatt, men kutte skoletilbud.

Publisert: 05.des.2013 16:15
Oppdatert: 23.okt.2017 10:35

Det mener Knut Mortensen. Han stiller som uavhengig sosialist i kommunestyret, og legger frem sitt eget budsjettforslag. Noe av inndekningen henter han ved å foreslå kutt i politikernes godtgjørelse.

- Ingen skoler skal nedlegges, fastslår Mortensen.

- En av forutsetningene for å innføre eiendomsskatt i hele kommunen har vært at tilbud til befolkningen i distriktene skal opprettholdes. Det vil være en ny og uakseptabel forutsetning for innføring av eiendomsskatt at vi samtidig kutter skoletilbudet. De partier som budsjetterer med nedlegging av skoler, må ikke samtidig budsjettere med innføring av eiendomsskatt. Det reagerer jeg meget sterkt på, poengterer representanten.

Fortsatt lærlinger

Mortensen er også klar på at Sør-Varanger kommune fortsatt skal ta inn lærlinger.

- Det er til beste både for de som tar utdannelse og for kommunen, som trenger arbeidskraft.

Andre hovedpunkt er å ikke redusere Norasenterets budsjett, opprettholde startlånordningen gjennom Husbanken og la kinotilbudet bestå.

Han mener også at ungdomsarbeid og ungdomsklubbene skal bestå.

- Dette er svært viktige og nyttige tiltak for den yngre del av befolkningen. Kulturtilbudet for funksjonshemmede skal bestå som nå. Funksjonshemmede rammes av de ordinære budsjettkutt og må absolutt ikke gis dobbelt kutt med at deres spesielle tilbud tas bort.

Skjerme Møteplassen

- Frivillig arbeid bidrar meget strekt til samfunnet, understreker Knut Mortensen.

Budsjettet hans legger videre opp til at tilskudd til frivillige lag opprettholdes og Frivillighetssentralen skal bestå.

- Kompetansesentret-budsjettet opprettholdes som nå. Å kutte her er ingen god politikk, da høyere utdanning er vedtatt å være et av satsingsområdene i kommunen. Dette er selvsagt framtidsrettet med tanke på den utvikling vi ser for oss i kommunen. Utsikten og Kilden dagsenter har jeg allerede foreslått opprettholdt i Utvalg for Levekår. Dessuten vil jeg skjerme Møteplassen, og ikke legge ned omsorgsenteret på Bugøynes

 Reduksjon

Mortensen foreslår samtidig kutt på tilsammen nesten åtte millioner kroner.

- Møtegodtgjørelsen for folkevalgte reduseres med 25 prosent. Det er viktig at kommunens politikere går foran i den situasjon kommunen er i og tar sin del av reduksjonene. Per i dag har vi betalt varaordfører i halv stilling. I tidligere perioder har det ikke vært fast betalt varaordfører, og fast stilling for varaordfører foreslås redusert med cirka 25 prosent. I tillegg vil ikke Mortensen øke lederlønningene i tilsvarende grad som øvrige stillinger, og han vil kutte i kjøp av tjenester fra private.

- Dette har vært belyst av media tidligere, og beløpet er svært høyt. Her foreslås en reduksjon.

Også vikarer for sykefravær er foreslått redusert. Begrunnelsen er at arbeid med innføring av vikarpool igangsettes tidlig i 2014 og at overtidsutgifter må reduseres.

- Energiøkonomisering må gi gevinst og tas med i budsjettsammenheng.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no