13. des
FLERTALLET MED: Sør-Varanger Arbeiderparti, her ved Aksel Emanuelsen og Lena Norum Bergeng, håper å få med seg flertallet i kommunestyret på et antimobbeprosjekt.
 
Vil sette av penger til antimobbearbeid
Ap legger inn eget prosjekt i sitt budsjettforslag.

Publisert: 09.des.2014 13:30
Oppdatert: 23.okt.2017 10:45

Sør-Varanger kommune skal iverksette et flerårig prosjekt med holdningsarbeid mot mobbing, foreslår Sør-Varanger Arbeiderparti. Forslaget blir lagt frem på kommunestyrets budsjettmøte onsdag formiddag, opplyser lokallagsleder Lena Norum Bergeng.
I dette arbeidet skal omfang av mobbing av barn og unge, samt i arbeidslivet, kartlegges. Prosjektet skal foreslå egnede tiltak og gjennomføre dette.
Arbeiderpartiet håper å få flertall for å bevilge 300 000 kroner til prosjektet i 2015. Det skal videre settes av 250 000 kroner i 2016. Videre bevilgninger må sees i lys av behov.
Bakgrunnen for forslaget er ifølge lokalpartiet at det forekommer mobbing og trakassering både i barnehager, i skolene og i arbeidslivet, samt i forbindelse med fritidsaktiviteter. Kartleggingen har som mål å få oversikt over problematikken, for å kunne velge egnede tiltak for å redusere omfanget.
- Ved å få redusert mobbing i omfang og intensitet, mener vi at det vil bidra til generelt bedret fysisk og psykisk helse, samt lavere fravær både i skole og i arbeidslivet, skriver partilederen.
Prosjektet skal være forankret i kommunestyret.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no