10. des
GENERALKONSUL: Mikhail Noskov ønsker å vise frem mer av Russland til både nordmenn og turister. (Foto: Håvard S. Mækelæ)
 
Vil vise nordmenn mer enn Murmansk
Onsdag åpnet fotoutstillingen «Det russiske arktis» på biblioteket i Kirkenes. Den russiske generalkonsulen håper å kunne vise fram deler av det nordlige Russland som er lenger unna enn Murmansk.

Publisert: 12.sep.2013 15:04
Oppdatert: 23.okt.2017 11:14

Fotoutstillingen handler om alle områdene langs det nordlige Russland, fra vest til øst. Det er bare en liten brøkdel av alt det som skjer i de svære områdene.

- Det er et tema som jeg kunne snakket om i en evighet. Dette er bare noen få bilder, men det er viktig å stille dem ut for å vise hverdagslivet i en del av Russland som få får besøkt, mener Mikhail Noskov, russisk generalkonsul i Sør-Varanger. Han var med på åpningen av fotoutstillingen «Det russiske arktis» onsdag.

- Mange nordmenn har aldri vært i Russland. Det er de som har vært i Murmansk, men få har sett de delene av Russland som er lenger øst, sier generalkonsulen.

Utstillingen retter seg også mot andre turister.

Jubileum

Utstillingen var opprinnelig laget i forbindelse med en rekke jubileum, deriblant 100-årsjubileet siden Nansen utforsket Barentshavet. Neste år er også 70-årsjubileet for da Russland gikk inn og frigjorde Nord-Norge fra tyskerne.

Kultursamarbeid

Fylkeskultursjef Marianne Pedersen forteller om et langvarig kultursamarbeid mellom Norge og Russland.

- Igjennom kald krig og etter hvert varmere tider, har det etter hvert også utviklet seg til samarbeid på nasjonalt plan, sa hun under åpningen. Kultursamarbeidet strekker seg over flere deler av landet: Neste uke er det også norskrussiske kulturdager i Lofoten.

- Og noen av aktørene som er krumtappen i det langvarige samarbeidet er bibliotekene. Personene og bibliotekene, som her, er noen av de viktigste ressursene i samarbeidet mellom landene. Derfor er det veldig flott at konsulatet har tatt initiativet til en utstilling som dette, sa hun.

Generalkonsulen kom også med ros til biblioteket.

- Selv om det er vi som har laget utstillingen, er det dere på biblioteket som har gjort det viktigste arbeidet med å oversette, stille ut og samle bøker om temaet, sa han.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no