9. des
BRUKERUNDERSØKELSE: Avdelingsdirektør Eva-Lill Johansen Margit i NAV Finnmark. (Foto: NAV).
 
Vil vite hva brukerne mener
Fra og med denne uken kan brukerne i Finnmark si sin mening om NAV. NAV-kontorene i samtlige kommuner i fylket gjennomfører en PC-basert undersøkelse.

Publisert: 13.apr.2015 11:00
Oppdatert: 23.okt.2017 10:49

Spørreundersøkelsen vil pågå i to uker og har vært gjennomført årlig siden 2011.

- Vi håper så mange som mulig som er innom NAV-kontoret vil svare på undersøkelsen. Svarene er viktige for oss fordi vi hele tiden ønsker å forbedre vår service.

Det sier avdelingsdirektør Eva-Lill Johansen Margit i NAV Finnmark.

Tidligere år har resultatene vist at innbyggerne i Finnmark jevnt over er godt fornøyde med hvordan de blir mottatt hos NAV.

I undersøkelsen får folk blant annet svare på hvorfor de oppsøkte NAV, og hvor fornøyd de var med ventetid og selvbetjeningsløsningene på nett.

- Det er viktig for oss å finne ut om arbeidssøkere er fornøyd med informasjonen og veiledningen de får. Det er fordi NAVs viktigste oppdrag er at så mange som mulig kommer i jobb eller aktivitet, sier Margit.

Ulike behov

NAV bistår med en rekke ulike tjenester og aktiviteter, og brukerne har svært ulike behov for hjelp og oppfølging. Noen er nesten daglig i kontakt med NAV, andre meget sjelden.

- Språkopplæring er viktig for innvandrere som skal ut i arbeidslivet. Andre har behov for praksisplass, jobbkurs eller utdanning for å få seg jobb. Når vi får svarene på spørreundersøkelsen får vi vite om folk føler at de får de tiltakene de trenger, sier Margit.

NAV-direktør sparket

Fredag sa også Arbeids- og sosialminister Robert Eriksson (Frp) hva han mener om ledelsen i NAV. Da ga han nemlig NAV-direktør Joakim Lystad sparken. Det er TV2 som meldte først om dette fredag morgen. Avskjedigelsen kommer dagen etter at et ekspertutvalg slo fast at NAV ikke lykkes i å hjelpe flere personer i arbeid. Etter å ha fått utvalgets rapport torsdag, ønsker Eriksson en helt ny ledelse i NAV.

- Jeg synes utvalget har levert en spennende, usminket situasjonsbeskrivelse. Jeg gleder meg til å sette meg ned og lese rapporten. Det er mange av disse forslagene som er svært spennende, uten at jeg vil konkludere nå med hvilke jeg skal følge opp, sa arbeids- og sosialministeren til VG torsdag.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no