9. des
-
 
Voldssaker dominerte fjoråret
Slåsskamper, slag og spark er saker som oftest sendes til Konfliktrådet i Øst-Finnmark.

Publisert: 10.jan.2015 15:00
Oppdatert: 23.okt.2017 10:46

Drøyt en fjerdedel, 26,5 prosent av sakene, omhandler vold. Skadeverk utgjør 19,3 prosent og nabokrangler 14,6 prosent.

Færre saker

Det samlede sakstallet i Konfliktrådet gikk ned fra 101 saker i 2013 til 84 saker i fjor.

- Det er samme tendens som på landsplan og må sees i sammenheng med nedgangen i anmeldte politisaker. Samtidig har politi og påtale i Øst-Finnmark et stort potensial til å foreslå konfliktråd i mange type saker. Én ungdom i Øst-Finnmark er idømt den nye ungdomsstraffen som trådte i kraft 1. juli i fjor og som Konfliktrådet administreres, sier leder Arnfinn Moen i rådet.

Avtalene som inngås i Konfliktrådet dreier seg om økonomisk erstatning, arbeid som skal utføres eller at partene snakker sammen og inngår en forsikringsavtale.

Påklagede

Konfliktrådet i Øst-Finnmark har i løpet av fjoråret hatt 90 påklagede fordelt på 74 menn og 16 kvinner. Menn mellom 19 og 25 år utgjør den største gruppen av påklagede.

På landsbasis behandlet konfliktrådene 7006 saker i løpet av 2014, en nedgang på 3,4 prosent. Voldssaker var den største kategorien også i fjor med 1541 saker. 699 nærmiljøkonflikter er registrert, vesentlig konflikter mellom naboer som omhandler støy, trær, fellesområder med mer.

Meklingsmøtet fokuserer på handlingen som er gjort, konsekvensene for andre og hva som skal til for å reparere skaden. 600 meklere over hele landet sørger for at behandlingstiden fra saken meldes inn - til meklingsmøtet holdes - sjelden er mer enn to-tre uker.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no