13. des
PRESSEKONFERANSE: Fra da politiet gikk ut med siktelsene i april i år. Fra venstre Monica Lorentzen, Svein Erling Mikalsen og påtaleleder Morten Daae.
Foto: Hanne Bernhardsen Nordvåg/NRK Finnmark
 
Voldtektssiktet par kan holdes fengslet for "allmennhetens rettsfølelse"
"Operasjon Mørketid"-sak opp til nytt fengslingsmøte.

Publisert: 12.jun.2018 15:03
Oppdatert: 12.jun.2018 15:03

Et samboerpar fra Finnmark som er siktet for voldtekt av en jente under skolealder, nærmer seg tre hele måneder i varetekt. Torsdag denne uka kommer de opp til nytt fengslingsmøte i Øst-Finnmark tingrett, der påtalemyndigheten vil be om fire nye uker i varetekt. Det melder NRK.

Mannens forsvarer, Vidar Zahl Arntzen, melder til NRK at klienten hans vil begjære å bli løslatt.

Kvinnens forsvarer, Jørn Are Gaski, mener heller ikke det er grunnlag for å holde henne i varetekt lenger. Han sier til NRK at han håper etterforskningen kan bli ferdig, så de kan se om siktelsen fortsatt står.

Påtaleleder Morten Daae sier til statskanalen at politiet ønsker videre varetektsfengsling med begrunnelse i allmennhetens rettsfølelse. De mener det kan skape utrygghet om paret løslates nå.

Paret ble siktet som en del av "Operasjon Mørketid", der totalt 15 finnmarkinger ble siktet for å dele overgrepsmateriale. De andre 15 har sluppet varetekt, men en del av sakene nærmer seg påtale.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no